• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse honkballers hebben in de tweede ronde van het EK een riante zege geboekt op Zweden. Oranje sloeg de Scandinaviërs in Rotterdam met 17-1 van het veld. Het ongelijke duel was al na zes innings voorbij.

 
De wereldkampioen kon zich in de strijd om een finaleplaats ook geen fout permitteren tegen Zweden, de nummer drie van groep B. Nederland plaatste zich als winnaar van groep A voor de tweede ronde, maar draagt wel één nederlaag (tegen Tsjechië) met zich mee. Daardoor kan de ploeg van bondscoach Brian Farley zich eigenlijk geen zeperd meer permitteren. Vandaag staat de cruciale wedstrijd tegen Spanje op het programma, morgen treft Oranje titelverdediger Italië.

‘Must win’
“Het wordt een ‘must win’ voor ons”, zei Farley over het aanstaande duel met de Spanjaarden, die gisteren na verlenging wonnen van Tsjechië (6-5). Spanje heeft net als Nederland één nederlaag meegenomen naar de tweede ronde en is dus de belangrijkste rivaal voor een finaleplaats.

Zweeds pitcherswerk
De ploeg van Farley profiteerde in het Neptunus-stadion dankbaar van het zwakke Zweedse pitcherswerk en sloeg er lustig op los. Liefst dertien keer moest de man op de Zweedse heuvel een ‘vrije loop’ toestaan. In de tweede inning liet Oranje vijf punten aantekenen, gevolgd door vier in de derde. In de zesde inning bereikte Oranje zelfs zeven keer de thuisplaat. Wesley Connor, Quintin de Cuba, Dwayne Kemp en Nick Urbanus scoorden ieder drie punten. Diegomar Markwell, de startende pitcher op de Nederlandse heuvel, hoefde slechts drie honkslagen toe te staan. “Ze konden geen slag gooien, dus was er bijna geen tegenstand”, stelde de bondscoach vast. “Echt leuk was het daardoor niet.”

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com