• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Wielrenner Marc de Maar heeft vandaag de vijfde etappe in de Ronde van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven. De renner uit de United Healthcare ploeg, die rijdt onder de Curaçaose vlag , rondde een solo in de laatste kilometers van de lastige rit over 147 kilometer rond Stoke-on-Trent knap af.

Teamgenoot Boy van Poppel spurtte in de achtervolgende groep naar de derde plaats achter de Belg Sep Vanmarcke. De Nederlandse ploeggenoot van De Maar klom in het algemeen klassement naar de tweede plaats. De Australiër Leigh Howard is de nieuwe leider. Hij nam de gouden trui over van wereldkampioen Mark Cavendish, die op vele minuten achterstand binnenkwam.

Eerste zege
De Maar boekte zijn eerste zege van dit jaar op Europese bodem. Hij maakte deel uit van een grote kopgroep van meer dan twintig renners, die er in het heuvelachtige terrein een levendige koers van maakte. De 28-jarige Drent ging op tien kilometer voor de finish nog onderuit, maar hij wist terug te komen en op zes kilometer van de finish demarreerde De Maar. Hij bleef in zijn kampioenstrui van Curaçao uit de greep van het peloton.

Geprofiteerd
“We wilden het op een sprint laten aankomen”, zei De Maar naderhand. “Ineens ontstond er echter een gat. Daar heb ik van geprofiteerd. Dit is een mooie zege. Ik heb een wat problematische periode achter de rug, met een paar valpartijen. Dat ging even ten koste van mijn motivatie, maar die heb ik vandaag teruggevonden.”

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com