CURAÇAO – De multifunctionaliteit van Vurnon Anita bij Newcastle United heeft hem voorlopig naar de rechtsbackpositie verdreven. Manager Alan Pardew zit vanwege blessures met een vacature rechts achterin en wil dat Anita aankomende maandag op deze plek speelt tijdens de wedstrijd tegen Everton.

“Als de manager me op die plek nodig heeft, ga ik mijn best doen voor de ploeg”, zei de oud-Ajacied vandaag op de website van de Engelse club.

Controlerende middenvelder
Anita moest bij Ajax vaak als linksback voetballen, maar was op zijn best als controlerende middenvelder. “Dat is ook mijn favoriete positie, maar ik kan als rechtsback spelen als de manager me daar nodig heeft.” Anita kon onlangs tegen Aston Villa al even wennen aan die plek nadat Danny Simpson geblesseerd was uitgevallen.

© ANP, alle rechten voorbehouden

3 reacties op “Anita voorlopig rechtsback bij Newcastle”

 1. Kasuari, het kan ook anders, zie een Robben of een van Persie die een veelvoud verdienen van Anita maar normaal blijven doen.

  Zonder tattoos ter grootte van een tafellaken en zonder de pers met zonnebril en koptelefoon op te woord te staan.

 2. Jaloers? En idd alleen Curacaoenaars vertonen zulk gedrag…. Jan Sofat en Jan Thiel zitten vol met Curacaose donkere sporters….
  Je wordt echt nooit moe van jezelf he?

 3. Deze man verdient 200,000 euro per maand, dus die zal zelfs als doelpaal gaan staan als de trainer het hem vraagt.

  Wel een mannetje met grootheidswaanzin gezien het huis met 12 kamers en 6 badkamers dat hij aan het bouwen is op Brakkapotti.

  Waarom kan een Curacaoenaar die succesvol is niet een beetje normaal blijven doen?