CURAÇAO – De Nederlandse honkballers hebben vandaag ook hun tweede wedstrijd op het EK met grote cijfers gewonnen. De wereldkampioen was in Rotterdam met 15-0 te sterk voor Frankrijk. De ongelijke strijd was na vijf innings voorbij. Oranje had het EK gisteren geopend met een overwinning van 17-0 op België.

De ploeg van bondscoach Brian Farley sloeg al meteen toe in de eerste inning, met liefst zeven punten. Zowel in de derde als vierde inning kwamen vier Nederlanders over de thuisplaat. Na de vijfde slagbeurt van Frankrijk, dat slechts vier honkslagen kon produceren op het werpen van pitcher Rob Cordemans, maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd. Michael Duursma, Danny Rombley en Nick Urbanus brachten ieder drie punten binnen.

Tsjechië
Oranje neemt het zondag in Rotterdam op tegen Tsjechië. Farley kon dit EK overigens niet beschikken over Yurendell de Caster, de profhonkballer van Winnipeg Goldeyes. De Caster bereikte gisteren met zijn Amerikaanse club de play-offs van het American Association Championship, die komende week worden afgewerkt, en kan daardoor niet naar Rotterdam komen.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com