• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Nederlands elftal heeft vandaag de WK-kwalificatie geopend met een zege op Turkije (2-0). Oranje moest in een vernieuwde formatie toestaan dat de beste kansen voor de tegenstander waren. Een treffer van Robin van Persie en van Luciano Narsingh volstonden toch voor de overwinning.

Louis van Gaal bleef trouw aan zijn visie. Hij ging voorbij aan reputaties en koos voor de spelers die volgens hem het beste in vorm steken. De coach maakte geen ruimte in zijn selectie voor Nigel de Jong, Rafael van der Vaart, Gregory van der Wiel en Ibrahim Afellay. Maarten Stekelenburg, Joris Mathijsen en Klaas-Jan Huntelaar ontvingen wel een uitnodiging maar moesten op de bank plaatsnemen.

Verrassing
Van Gaal verraste met zijn keuze voor keeper Tim Krul, die een defensie vormde met debutant Daryl Janmaat, John Heitinga en de onervaren Bruno Martins Indi en Jetro Willems. Wesley Sneijder vond zich terug op een middenveld met Kevin Strootman en de debuterende Jordy Clasie. De voorhoede van Oranje bestond uit Arjen Robben, Luciano Narsingh en Robin van Persie, die na 1 interland alweer de voorkeur kreeg boven Huntelaar.

Tienrittenkaart
Zo promoveerde Van Gaal de eredivisie met zes spelers tot hofleverancier van Oranje. De trainer besefte dat hij een gok nam met zijn keuze voor veel onervaren talenten. Hij benadrukte ook dat zijn landenploeg in de vertrouwde samenstelling al vier keer op rij heeft verloren. “In het Nederlands elftal heb je geen tienrittenkaart meer”, zei hij. “Je wordt per keer gewogen.”

Voorsprong
De nieuwe bondscoach zag Bruno Martins Indi na 14 minuten bijna in eigen doel koppen. Jetro Willems gunde zijn tegenstander Arda Turan een enorme kans en ook doelman Krul ging op slag van rust in de fout. Gelukkig voor hem kopte Umut Bulut op de lat. Oranje mocht bepaald niet mopperen dat het de eerste helft afsloot met een voorsprong. Arjen Robben, met afstand de gevaarlijkste speler van de thuisclub, bediende na 17 minuten Robin van Persie, die keurig raak kopte (1-0).

Gok
Van Gaal greep na rust in en bracht Leroy Fer en Ricardo van Rhijn voor de slordige Clasie en onzekere Janmaat. Toch bleven de beste kansen voor Turkije. Krul voorkwam met een snoekduik dat Bulut scoorde en Sercan Saraer kopte kansrijk over. Oranje gokte vooral op de snelle Robben, die zijn ploeg niet aan een bevrijdende tweede treffer kon helpen. Uiteindelijk deed Narsingh dat wel, na een prachtige pass van Strootman.

2 reacties op “Oranje opent WK-kwalificatie met 2-0”

 1. Kijk mensen ze kunnen zeggen wat ze willen over van Gaal,maaaar,wie is hij wel,u zal het zien
  ?????????4$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ net als mijn vrri!! jhohahas uit het beton dorp

 2. Nederland is duidelijk over de top. En de nieuwe lichting mag het leuk doen bij hun clubs in Nederland, internationaal slaan ze vooralsnog een modderfiguur.

  Ik denk dat als we Brazilie halen, en dat moet kunnen in deze relatief zwakke groep, we eerder thuis komen dan onze ansichtkaarten.