CURAÇAO – Bezoekers van de Sint Joris- en Fuikbaai stonden vorige week verbaasd te kijken. Het Zapata Flyboarding is sinds kort aangespoeld op het eiland en maakt het voor de ‘gewone man’ mogelijk een paar meter boven de zee te vliegen.

“De uitvinder van Zapata Flyboarding is de Fransman Frank Zapata”, legt Wim van Gilst uit. Van Gilst is de distributeur van Zapata Flyboarding op Curaçao. “We zijn begonnen in Nederland. In Scheveningen en Zandvoort was het een daverend succes. Na Curaçao beginnen we volgende maand op Aruba en daarna volgt Bonaire.” Danny van der Veen, een lokale surfer, is op Curaçao general manager van Zapata Flyboarding.

Hoge druk
Zapata Flyboarding ziet er zeer spectaculair uit, maar hoe werkt het? “De board wordt aangedreven door een waverunner,” vertelt Van Gilst. “Aan de waverunner (of sea doo) wordt een slang bevestigd waar water in wordt geperst. Wanneer je gas geeft op de waverunner, wordt het water onder hoge druk door de slang geperst en schiet de flyboarder omhoog en ‘vliegt’over het water.”

Lessen
Iedereen die eens een vlieglesje wil, kan dagelijks terecht op de Sint Jorisbaai. De baai wordt voorlopig als vast locatie gebruikt voor het flyboarden. “We zijn nog op zoek naar een strandtent of resort om het flyboarden aan te bieden. En plek waar de jeugd zelf naartoe kan en dagelijks een les kan volgen, maar tot nu hebben we nog geen plek gevonden. Veel  mensen vinden het toch een beetje eng, terwijl het erg veilig is.” Na het vinden van een vaste locatie, kan er in het weekend ook nog geflyboard worden op Sint Joris. Flyboarden is voor iedereen boven de veertien jaar mogelijk. Reserveren kan via 519-2324.

 

18 reacties op “Flyboarden over de Caribische zee”

 1. Zo jammer dat aantal mensen aangedreven worden door jaloezie, grappig is dat in dit geval het een stelletje boeren zijn. Hond rustig uitlaten? Neem aan dat als diegene zoveel vrije tijd heeft zal hij ook genoeg geld hebben voor een huis met een tuin voor skippy. Herrie? Er gebeurt van alles daar volgens mij ,dat genoeg herrie met zich meebrengt. Algemeen belang, weten jullie wat dat is? En meneer Tony raad ik aan, als je het zo persoonlijk wil maken om gerust langs te komen of bellen (5235001) en jouw hart luchten bij ons, als het jouw zooo dwars zit wat Dani kan en niet kan.

 2. Tur TUR patras di TICO. Bedei nan TICO. DAT die negatievelingen het ooit eens zullen afleren, al dat luchthoofdige geklaag altijd. Dovani sa kaba!!! Master bo TA.

 3. Well done, Danny suc8 met dit, ga het zeker proberen, af en toe moet je van t eiland a om ff die zeikerds onder je te laten. Goed gezegd Ticootje! Trouwens ook goed gezeild! 😉 grt buurman

 4. Deze “kermisattractie” hoort NIET thuis op oa St Jorisbaai !!!
  Gaat niet samen met intentie van dit (natuur)gebied en andere gebruikers (wind/kitesurfers, wandelaars, mountainbikers etc.)
  Parkeer deze herriemaker voor de “hotelzone” of bij Mambo daar hoort dit soort “vermaak” thuis en zit ook de doelgroep die hiervan gebruik zullen gaan maken !!!

 5. Dit is een reactie gericht naar alle negatievelingen, zal geen namen noemen, maar neem aan DAT jullie je meteen wel aangesproken zullen voelen (Tony, Marinus, Rust) Oeps, toch gedaan! Lijkt er al meteen op DAT jullie niet afkomstig zijn van het eiland;) eindelijk iets extra’s wat op Curacao gestart wordt en er wordt dus alweer geklaagd! Kan het nou nooit anders gaan op dit eiland? Denk DAT jullie vergeten zijn hoe groot st.joris is en DAT jullie denken DAT daar echt overlast van zal komen! Positive thinking begint bij jezelf, start working on it! Dovani, Ami tin tur respect PA lokual Ku bo ta bezig kune! Wim! You chose the best candidate! Wish you guys All the best!
  Positive Greetings,

  TICO

 6. Dit ziet er wel heel leuk uit! Mischien is het beter om het ergens op de zuidkant te doen. ik wil het zeker proberen. Succes Danny en Wim.

 7. is iedereen lekker met de wind aan het surfen komt er zo’n gemotoriseerd ding tussendoor vliegen.
  beter dat ze inderdaad naar een resort gaan ofzo of ergens lekker met alle andere jetskiers!
  pokkeherrie…

 8. ik ben erg nieuwsgierig wat de vissers hiervan gaan zeggen en hoelang het goed gaat voordat het gaat escaleren. waarom niet met die herrie naar zanzibar of mambo daar ligt de klandizie hiervoor op het strand.

 9. Come on negatives… give the guy a break. Het is goed voor Curacao om verschillende activiteiten te hebben. Not your cup of tea? Don’t do it… Maar waarom een jonge ondernemer metteen de grond in trappen? Danny bo mes sa! Looks like a lot of fun! Best of luck to you brother!

 10. @Marinus: wat voor zeikerd ben je dan? Komt er een leuk gadget-achtige activiteit op Curacao en je begint meteen te zeuren?

 11. Lekker man, kan ik op de Jorisbaai ook al niet meer rustig met de hond wandelen.. Kutdingen!

 12. Danny van der Veen is general manager ? ow dan zullen ze over een maand wel kapot zijn. hij sloopt die dingen in no time. en ik raad ok aan om eerst te bellen voordat je daar heen rijd voor niets want als de golven goed staan bij Canoa dan is Zapata Flyboarding gesloten

 13. Hoop herrie, dom gedoe.
  Ik heb zin om in die slangen te snijden.

 14. mmmmm aangedreven door een seadoo, dan zal het met de rust ook wel gebeurd zijn op st. jorisbaai jammer. de surfers en kitesurfers zullen er wel niet blij mee zijn maak je een sprong heb je in eens een flyboarder voor je neus.

 15. Een alternatief voor (diepzee)duikers, want een werkende decompressietank zal je achteraf niet nodig hebben 🙂

 16. Geloof me.. het is echt vet! Bizarre ervaring om boven het water te staan !

 17. Hoe werkt het dan? Je wordt omhoog gestuwd en daarna val je op het water? iaw als je dit in te ondiep water doet kan je nek breken

 18. Leuk speeltje voor Gerrit Schotte, kan hij zich nog verder ‘verheven’ voelen boven het gewone volk!