CURAÇAO – Bondscoach Louis van Gaal leeft met veel vertrouwen toe naar zijn eerste belangrijke klus met het Nederlands elftal. Van Gaal wil, anders dan in 2000 tijdens zijn eerste periode bij Oranje, goed beginnen aan de kwalificatiereeks richting het WK van 2014. Te beginnen vrijdag in Amsterdam tegen Turkije.

“Ik zit hier vol vertrouwen”, zei Van Gaal vandaag tijdens een persconferentie in Noordwijk.

Nieuwe gezichten
De bondscoach verwelkomde begin deze week veel nieuwe gezichten op de training. “Ik ben tevreden met hoe het op dit moment gaat. Met name hoe de spelers hier ontvangen zijn en hoe we getraind hebben. In principe heb ik eigenlijk weinig aan te merken, inhoudelijk op de trainingen ook niet. Ik hoop dat we het vrijdag kunnen laten zien.”

Opstelling geheim
Zo open als Van Gaal over zijn opstelling was voor de oefeninterland tegen België, zo gesloten bleef hij in de aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. De bondscoach wilde dit keer niet zeggen met welke elf spelers hij vrijdag in de Amsterdam ArenA gaat beginnen aan de route die moet leiden naar het WK 2014 in Brazilië. De spelers zijn wel al in een vroeg stadium ingelicht door Van Gaal.

Focus
“Tegen sommige spelers heb ik maandag al meteen gezegd of ze spelen of niet. Ik vind dat ze zich moeten focussen, dan kunnen ze het beter zo snel mogelijk weten”, zei Van Gaal. “Ik ben een coach die alles uitlegt. Als de Turkse bondscoach achter onze opstelling komt, dan zij het zo. Het voordeel is dat de spelers kunnen toeleven naar de wedstrijd.”

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com