• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De negentienjarige honkballer Jurickson Profar beleefde zondag in de Amerikaanse Major League een indrukwekkend debuut, meldt Nusport. Profar wist bij zijn eerste beurt aan slag direct een homerun te noteren. Daarmee hielp hij zijn club Texas Rangers aan een 8-3 overwinning op de Cleveland Indians.

“Ik had het gevoel dat ik niet veel hoefde te doen toen ik naar de plaat liep”, zegt Profar in een interview met MLB.com. “Ik vertrouw deze jongens, dus ik voelde geen enkele druk. Ik kreeg een goede aangooi en ik raakte de bal lekker. Toen ik ‘m raakte, dacht ik alleen maar: Go. Go. Go.”

Speciaal talent
“Hij is een speciaal talent en hij houdt van het spelletje”, zei Rangers-manager Ron Washington. “Hij ging ervoor en steeg boven zichzelf uit.” Profar, die afkomstig is uit Willemstad, is de derde speler die dit seizoen bij zijn debuut in de MLB voor een homerun zorgt, maar de eerste in de geschiedenis van de Rangers.

Indrukwekkend
“Een homerun bij je eerste slagbeurt? Dat is echt indrukwekkend”, sprak ploeggenoot en werper Derk Holland, die met zeven sterke innings de zege voor de Rangers veiligstelde. “Dat ga je niet meer vaak zien, vooral omdat het om zijn eerste slagbeurt in de Major League ging. Ik ben heel blij voor hem. Hij deed het de hele wedstrijd goed op de plaat en hij verdedigde ook goed.”

Jongste speler
Met negentien jaar en 195 dagen is Profar de op drie na jongste speler die ooit namens de Rangers het veld betrad, achter voormalig pitchers David Clyde en Wilson Alvarez. Daarnaast is Profar de eerste tiener die voor de Rangers speelt sinds Ivan Rodriguez in 1991.

www.versgeperst.com