• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Jean-Julien Rojer, Robin Haase, Igor Sijsling en Thiemo de Bakker vormen het Daviscupteam dat volgende week in Amsterdam aantreedt tegen Zwitserland. Daviscupcaptain Jan Siemerink maakte dit vandaag in Alphen aan den Rijn bekend.

 
“Ik denk dat dit het sterkst mogelijke team is om het tegen Zwitserland op te nemen”, lichtte Siemerink toe. “Het wordt natuurlijk een hele moeilijk wedstrijd tegen een tegenstander van wereldformaat, maar ook een hele mooie uitdaging. We gaan ons kapot knokken.”

In de buitenlucht
Bij een zege op de Zwitsers keert Oranje terug in de wereldgroep. De wedstrijden worden op 14, 15 en 16 september gespeeld in de buitenlucht op gravel. De baan is speciaal aangelegd op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. “We zullen de komende week ook zeker wel een schietgebedje doen dat het droog blijft”, vertelt Siemerink verder. “Maar met een wedstrijd buiten denken we dat we het de tegenstander moeilijker kunnen maken en al onze jongens kunnen ook uitstekend uit de voeten op gravel.”

Roger Federer
De nummer 1 van de wereld, Roger Federer, reist volgende week met de Zwitserse tennisploeg naar Nederland. Federer liet lang in het midden of hij uit zou komen tegen de ploeg van captain Jan Siemerink. Siemerink hoopte dat Federer niet zou komen. “Zonder hem is onze kans aanzienlijk groter om de wereldgroep te halen. Natuurlijk is het voor de tennisliefhebber leuk als Federer erbij is. Maar ik wil winnen, dat is het belangrijkste”, aldus Siemerink.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com