CURAÇAO – Churandy Martina heeft gisteren op de 200 meter naast de eindzege in de Diamond League gegrepen. De houder van het Nederlands record kwam in het regenachtige Zürich niet verder dan de zesde plek, in 20,62.

 
Olympisch kampioen Usain Bolt schreef de wedstrijd op zijn naam in 19,66, met in zijn spoor drie landgenoten. De eindzege in de Diamond League op dit onderdeel ging naar Nickel Ashmeade, een landgenoot van Bolt. Ashmeade snelde in een persoonlijk record van 19,85 als tweede over de finish en kwam uit op een totaal van 15 punten. Martina bleef net als Bolt steken op 12 punten. Patrick van Luijk eindigde in Zürich als achtste en laatste in 21,04.

Nederlands record
Martina, de Europees kampioen op de 200 meter, had vorige week in Lausanne het Nederlands record aangescherpt tot 19,85 seconden. De 28-jarige Curaçaoënaar leek daarmee op weg naar de eindzege, wat hem behalve een geldprijs ook een diamant, zou opleveren. Ashmeade knokte zich echter terug in de race door zondag in Birmingham te winnen. Martina kwam in de Engelse stad niet verder dan de vierde plek. Het seizoen lijkt voor de goedlachse sprinter net iets te lang te duren, want op de natte baan van Zürich kon hij zich niet meten met de Jamaicanen.

© ANP, alle rechten voorbehouden

11 reacties op “Geen diamant voor Martina”

 1. Ach, hij wint de symphatieprijs met verve.

 2. Wansito, vandaag wel en morgen niet?

  Het is vandaag niet, morgen niet en gisteren niet!

  Wees eens eerlijk, wat heeft Martina tijdens grote internationale wedstrijden gepresteerd? Juist, niets. Bij de laatste 2 olympische spelen won hij ook geen medaille.

 3. No todas las dias es el domingo!!! Het is NIET ELKE DAG ZONDAG !!! Have a HEART !!!! Martina- Martodo HIJ IS En BLIJFT EEN MENS !!!! Vandaag wel, morgen NIET !!!!!! En DAT MAAKT HEM JUIST DAT WAT HIJ IS !!!!! Een MENS…….

 4. Al die mensen met die negatieve commentaren, ze hebben zelf nooit 10 of 20 mtr gelopen, komen nergens voor op een wereld top tien lijst, wat een stelletje muggezifters. In mijn ogen heeft Churandy meer gepresteerd in 3 weken tijd dan menigeen, n.l. zich als een respectvol mens te gedragen en Curacao op de kaart gezet. Churandy, seizoen duurde net iets te lang, maar mijn petje af voor je en tot volgend jaar!!!!!

 5. @E.Schmidt, hetzelfde als Nederland ook geen wereldtop is op voetbal nivo. Het is vaak net niet. 3 keer in de finale staan en nog nooit 1 gewonnen..

 6. Martina had beter een vak kunnen leren dan zich bezighouden met de ideoterie van vluchten maken 10 tot 20 uur om na het uitstappen 20 seconden te rennen en weer 10 tot 20 uur te gaan vliegen.

 7. @Ken Kord/E.Schmid, Als je het als sprinter presteert om vrijwel bij alle belangrijke internationale in finales van 100m/200m terecht te komen, behoor je wel degelijk tot de wereldtop van de 100/200 sprinters. Tot de absolute wereldtop behoren alleen absolute winnaars. Maar Martina behoort wel tot de wereldtop, helaas niet tot de top 3, maar wel de top 10, dat zijn de 10 beste sprinters ter wereld.

  Churandy Martina heeft door de jaren heen bewezen dat hij geen eendagsvlieg is, hij presteert het steeds weer om als 2e achter Legende Usain Bolt de finale/halve finales te halen. Helaas is hij chronisch 2e. Ook bij de 200m finale in 2008 Beijing eindigde hij als 2e achter supersprinter Bolt.
  Martina is een beroepssprinter, sinds hij op zijn veertiende zijn eerste gouden plakken veroverde tijdens de Zuid Amerikaanse Jeugdspelen. Zijn prijzenlijst is best indrukwekkend.
  Daarentegen behoren Jamaicanen verdient tot de absolute wereldtop., ze hebben zelfs de Amerikanen achter zich gelaten.

 8. Het gaat hierom,je heb op een bepaaldpunt je TOP,en verder mag je het uitzoeken,???????????????

 9. Tuna, ‘jammer, volgende keer beter’ zeggen we al meer dan 4 jaar elke keer weer tegen Martina.

  Er komt een moment dat je gewoon moet vaststellen dat hij tekort komt voor de absolute top. Dat is toch geen schande?

 10. Jammer, volgende keer beter.

 11. Wat een rampjaar heeft die Martina, hij grijpt overal naast.

  Maar hij blijft blij man, echt blij man.