• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Britse koningin Elizabeth heeft gisteravond de Paralympische Spelen in Londen geopend. De 86-jarige ‘Queen’ deed dat in het olympisch stadion, waar ze eind juli ook de Olympische Spelen voor geopend mocht verklaren. Het evenement voor gehandicapte sporters gaat vandaag van start.

Margaret Maughan, die Groot-Brittannië in 1960 de eerste gouden plak bezorgde op de Paralympische Spelen, mocht de olympische vlam ontsteken. Ronald Hertog droeg de Nederlandse vlag het stadion in. Aan de Paralympische Spelen doen ruim 4200 atleten, uit in totaal 164 landen, mee. Het evenement duurt tot en met 9 september en de organisatie heeft bijna alle 2,5 miljoen toegangskaarten voor de wedstrijden verkocht.

Jongste paralympische team
Met een gemiddelde leeftijd van 29,5 jaar is Nederland, met het jongste paralympische team ooit, naar Londen gekomen. De Nederlandse chef de mission, André Cats, heeft 43 debutanten meegenomen. “Maar die zijn hier niet om te leren. Elke Nederlandse deelnemer is hier om te presteren. We willen het beter doen dan in Peking”, zei Cats. Oranje eindigde vier jaar geleden in China met 22 medailles op de negentiende plaats in het landenklassement.

© ANP, alle rechten voorbehouden

De Nederlandse vlaggendrager Ronald Hertog (atletiek) tijdens de opening van de Paralympische Spelen 2012 in het olympisch stadion in Londen.


Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

www.versgeperst.com