• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze keer met jongleur Jeffrey Staal, hij geeft lessen en treedt op op kinderfeestjes.


Wat doe je hier?
“Ik geef hier jeugd-circuslessen aan kinderen tussen vier en achttien jaar.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Ik ben op mijn veertiende begonnen in een jeugdcircus. Dat ging goed dus ik besloot naar de circusschool te gaan. Hierna moest ik de keuze maken tussen het echte circusleven of toch huisje, boompje, beestje. Ik heb toen voor huisje, boompje, beestje gekozen. Later vertrok in met mijn vriendin naar Curaçao en doe nu toch weer circusactiviteiten.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Dat was in Groningen als mimespeler. Ik kon niet praten en moest toch een leuke show neerzetten. Dat was een hele unieke ervaring waar ik nu nog wat aan heb. Ik kan hier, zonder altijd dezelfde taal als de kinderen te spreken, toch leuk met hen communiceren.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Ik wil met kinderen bezig zijn, maar op een educatieve manier. Lesgeven, kinderen helpen in het onderwijs of de sport. Misschien wil ik in het weekend nog optreden op kinderfeestjes als jongleur, maar dat weet ik nog niet. Ik heb mijn dromen al gerealiseerd en probeer het maximale uit het leven te halen.”


www.versgeperst.com