• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Atleet Churandy Martina bindt morgen in Lausanne weer de strijd aan met Usain Bolt. De Curaçaose sprinter doet mee aan de Diamond Leaguewedstrijd op de 200 meter. Martina eindigde bijna twee weken geleden op de Olympische Spelen als vijfde op deze afstand, op gepaste afstand van Bolt.

Bolt en Martina doen in Lausane niet mee aan de 100 meter, waardoor wereldkampioen Yohan Blake uit Jamaica nu als favoriet aan de start staat. De Amerikaan Justin Gatlin, die achter Bolt en Blake brons pakte in Londen, heeft zich afgemeld voor de wedstrijden in Zwitserland. Gatlin lag enkele dagen in het ziekenhuis vanwege een voedselvergiftiging en komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie.

© ANP, alle rechten voorbehouden

3 reacties op “Martina gaat strijd aan met Bolt in Lausanne”

  1. Als je meedoet in de finale van de Olympische Spelen , ben je een kei. Of je nu 1e , 3e of 5e wordt. Dat zijn wel de besten van de wereld die daar staan. Winnen is belangrijk, maar meedoen is belangrijker. Met zijn positieve houding heeft Churandy helemaal alleen, meer bereikt aan goodwill voor Curaçao, dan wie dan ook in de afgelopen 10 jaar.

  2. Goliath tegen David.

  3. Heeft Martina zijn lesje in London niet geleerd? Dit wordt een nieuwe afgang. Als Martina over de finish komt zit Bolt al lang aan de koffie.

    En sporters die lachen na zo’n afstraffing als die van Martina in London kan helemaal niet. Een echt sportman toont zijn teleurstelling na zo’n vernedering, maar Martina schijnt het niet te deren.