• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Spanjaard Joaquin Rodriguez gaat een van de publiekstrekkers worden in de komende Amstel Curaçao Race. Dat meldt de organisatie. De kleine man van de Russische formatie ‘Katusha’ won twee jaar geleden het WorldTour-klassement en is één van de meest regelmatige wielrenners in het peloton.

Momenteel staat hij tweede in de WorldTour-ranking achter Bradley Wiggins. Rodriguez zegevierde dit jaar in de Waalse Pijl en werd knap tweede in de Giro d’Italia. Pas op de laatste dag moest hij in de tijdrit in Milaan zijn roze leiderstrui nog prijsgeven. Momenteel is hij naast Alberto Contador en Christopher Froome een van de topfavorieten voor de eindzege in de Ronde van Spanje.

Thomas de Gendt
Naast Rodriguez heeft koersdirecteur Leo van Vliet ook de nummer drie van de Giro d’Italia, de Belg Thomas de Gendt vastgelegd voor de Amstel Curaçao Race op zaterdag 3 november. De Gendt uit de Nederlandse Vacansoleil-DCM formatie zegevierde in de heroïsche rit bovenop de Stelvio. Ook De Gendt wordt nu als een van de kanshebbers in de Vuelta gezien.

Toppers
“Ieder jaar proberen we weer nieuwe wielrenners naar Curaçao te trekken. Nog steeds merk ik dat er een grote interesse is van vele toppers. Dit jaar zie je redelijk wat talenten doorbreken. Jongens voor de toekomst. Daar zetten wij dan ook weer op in. Het ziet er naar uit dat we in november een prachtig deelnemersveld op het eiland hebben”, stelt Van Vliet die eerder al Niki Tersptra, Robert Gesink, Lieuwe Westra en onder andere Marianne Vos heeft vastgelegd.

www.versgeperst.com