CURAÇAO – De twaalfjarige Cedanna Rafaëlla van de Curaçao Little League stond zonder te aarzelen op nadat hij een inslag van een honkbal tegen zijn helm kreeg. Gisteren tijdens een wedstrijd tegen Japan verloor de Japanse pitcher Kotaro Kiyoyima de controle over een ‘fastball’.

Rafaëlla had geen tijd om opzij te springen voor de bal van Kiyoyima. De knal die de bal maakte klonk als een houthakker die een boomstronk te lijf gaat. In het Volunteer stadion in Williamsport te Pennsylvania werd het moment opgevangen door sportcommentatoren en de videocamera.

‘Terrifying moment
In een verslag van de wedstrijd spreekt commentator Cameron Smith van een ‘terrifying moment’.’ “Het ruim één meter tachtig lange pitchfenomeen Kiyoyima verloor de controle op een fastball die richting de helm van Rafaëlla vloog en de jongen omver sloeg.”

Doorgaan
De jonge honkballer wilde na de klap doorgaan en de honkbalknuppel in zijn handen nemen. Maar voordat hij de kans kreeg om de knuppel op te pakken werd deze door de scheidsrechter ingenomen. De scheidsrechter wilde eerst dat Rafaëlla zou bijkomen van de klap en dat zijn coach naar hem toen kon komen. Voor pitcher Kiyoyima was er ook veel lof vanuit de commentatorsectie ondanks de fout. “Het is voorbeeldig hoe die jongen direct zijn excuses maakte met oprechte bezorgdheid in zijn ogen.”

Sportersmentaliteit op hoog niveau
De sportcommentatoren spreken van een ‘sportersmentaliteit op hoog niveau waar veel volwassenen nog een voorbeeld aan kunnen nemen.’ Meer dan 6.000 toeschouwers zagen de gebeurtenis in het Volunteer stadion live en de Amerikaanse tv-zender ESPN heeft het sportieve moment uitgezonden. Inmiddels is op YouTube het fimpje driehonderd keer bekeken waardoor Rafaëlla en Kiyoyima in één klap wereldberoemde rolmodellen zijn geworden.

2 reacties op “Gekaatste bal krijgt Little League niet klein”

  1. Hoe is het nu met de Curacaose Little League Jongens ?
    Gewonnen van Duitsland en daarna ?

  2. Awo’tin ko’!!!!!