• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  Het ‘Curaçao Challenge Windsurf Event’ (CCWE) is volop in voorbereiding. Zondag werd op het Spaanse Water een wedstrijd ‘downwind slalom’ gehouden om te kijken wie er klaar is voor het windsurfevenement in april.

Het CCWE vindt plaats op het Sea Aquarium Beach van 1 april tot en met 6 april. De windsurfvereniging ‘Windfreaks’ is al maanden bezig om de Curaçaose deelnemers te trainen als voorbereiding op het grote surfevenement. Aan het evenement doen zowel nationale als internationale deelnemers mee en het zal naar verwachting veel bekijks trekken.

Laatste test
De wedstrijd van zondag was de snelste en spectaculairste vorm van slalom en liet zien dat het niveau de laatste tijd behoorlijk is gestegen. De downwind slalom werd gehouden in drie klasses. In de klasse A boven de achttien jaar won Victor Wederfoort, werd Fulco de Vries tweede en Michel Huibers derde. In de klasse A onder de achttien jaar werd Felix Martine eerste, Jean Patrick van der Wolde tweede en was het brons voor Milan Gielingh. En in de B-klasse onder de achttien was het rijtje als volgt: Plaats één voor Jean Paul Da Silva De Gois, plaats twee voor Kenny Francisca en derde in deze klasse werd Indigo Kooij.

Sponsoren
Het evenement heeft veel sponsoren, zoals Albert Heijn, Insel Air en Merlin Internet Marketing. Zij zijn ervan overtuigd dat het evenement goed bezocht zal worden. De Albert Heijn krijgt op 19 maart een metamorfose in de stijl van het windsurfevenement om de CCWE te promoten. De speciale versiering zal blijven staan totdat het evenement geweest is.

Bron: Foto’s van Bea Moedt

www.versgeperst.com