• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ajax heeft vandaag met Newcastle United een akkoord bereikt over de transfer van Vurnon Anita. De verkoop van de 23-jarige middenvelder, die al medisch was gekeurd in Engeland, levert de Amsterdamse club 8,5 miljoen euro op. De voetballer had bij de landskampioen nog een contract tot medio 2014.

De op Curaçao geboren Anita doorliep de jeugdopleiding van Ajax. Op zestienjarige leeftijd debuteerde hij op 19 maart 2006 in de hoofdmacht tegen FC Groningen. Sindsdien speelde hij 152 officiële wedstrijden in de eerste klasse en scoorde daarin zeven keer.

Fantastische jongen
Trainer Frank de Boer betreurt uiteraard het vertrek van Anita maar zei hem de transfer ook van harte te gunnen. “Hij is een fantastische jongen, die altijd zijn stinkende best voor Ajax heeft gedaan. Hij weet zich als geen ander ondergeschikt te maken aan het teambelang. Vurnon vervulde een grote rol in de serie overwinningen die tot het kampioenschap leidde.”

Opleidingsinstituut
De Boer berust zich in het feit dat Ajax een opleidingsinstituut is. Na Jan Vertonghen, Luis Suarez en Thomas Vermaelen is Anita de vierde dragende speler die naar de Premier League verhuist. “Bij Jong Ajax zitten drie spelers die op zijn positie uit de voeten kunnen: Fabian Sporkslede, Ilan Boccara en Joeri de Kamps”, aldus de oud-international, die ook in de A-selectie mogelijkheden ziet ter aanvulling, zeker nu Eyong Enoh nog geblesseerd is.

Buitengewoon talent
Zijn Engelse collega Alan Pardew heette Anita welkom. “We zijn heel blij dat we ons van de diensten van Vurnon hebben weten te verzekeren”, reageerde de trainer van Newcastle. “Hij is een buitengewoon getalenteerde voetballer met grote technische capaciteiten. Precies wat ik in een speler zoek. En hij is pas 23, dus ik hoop dat hij hier zijn beste jaren doorbrengt”, aldus Pardew.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com