• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Wesley Sneijder is de nieuwe aanvoerder van het Nederlands elftal. Dat heeft de nieuwe bondscoach Louis van Gaal vandaag vlak voor de laatste training van Oranje voor de oefeninterland tegen België bekendgemaakt. De 28-jarige Sneijder is de opvolger van Mark van Bommel.

De middenvelder van Internazionale, 87-voudig international, presenteerde zich tijdens het WK van 2010 en laatste EK in Polen en Oekraïne al als grote aanjager van de selectie van Oranje.

Eer
“We hebben maandag een groepsgesprek gehouden”, vertelde Van Gaal. “En ik heb toen nog eens goed opgelet. Daarna heb ik definitief voor Sneijder gekozen.” De nieuwe aanvoerder van Oranje liet gisteren na de training van Oranje in Noordwijk al weten dat hij het aanvoerderschap bij Oranje als een grote eer zou beschouwen. “Natuurlijk zou ik nooit nee zeggen”, stelde hij toen. “Ik zou zo’n band met trots dragen.”

Gevecht
Van Gaal heeft Dirk Kuijt als tweede aanvoerder aangewezen. “Dirk is een voorbeeld voor iedere voetballer in Nederland”, stelde Van Gaal. “Daarom ben ik bij hem terechtgekomen. Dat was geen moeilijke beslissing voor mij.” Klaas-Jan Huntelaar is voorlopig de eerste aanvaller van Oranje. De bondscoach verkiest Huntelaar voorlopig boven Robin van Persie. Hij wil de topschutter van de laatste editie van de Premier League ook niet op een andere positie inzetten. “Van Persie moet het gevecht met Huntelaar aan”, zei Van Gaal.

© ANP, alle rechten voorbehouden

2 reacties op “Sneijder nieuwe aanvoerder Oranje”

  1. Prima selectie van Louis van Gaal.Jammer genoeg hebben ze het oefenduel tegen de Belgen niet gewonen, doordat de nieuwelingen nog niet honderd procent op elkaar ingespeeld zijn. Louis. Geen Paniek. de spirit is er het komt goed.

  2. Goede keus op basis van zijn voetbal- en leiderschapskwaliteiten, op basis van zijn inzet ook.

    Ik vind echter dat een voetballer ook een voorbeeldfunctie heeft, zeker als aanvoerder, en daar is Sneijder die er met al zijn tatoeages uitziet als een lopende totempaal volslagen ongeschikt voor.