• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Aan alles komt een eind, zo ook aan de Olympische Spelen. Na een spetterende sluitingsceremonie met grote namen als de Pet Shop Boys, Spice Girls, George Michael, Madness, Muse, Oasis en The Who, namen de Nederlandse sporters vandaag de trein richting Den Bosch. 

Als eerst mochten de medaillewinnaars de trein verlaten, daarna alle andere deelnemers van de Spelen. De sporters werden opgewacht door veel sportliefhebbers en de Bossche burgemeester Ton Rombouts. De huldiging startte om 16.00 uur (Nederlandse tijd) op een medaille-vormige podium, in Den Bosch. De sporters zijn als echte helden één voor één aan het publiek gepresenteerd.

Ik ben blij
De Curaçaose Churandy Martina vermaakte zich goed in de trein. Zo twitterde de olympisch kampioen Ranomi Kromowidjojo een foto van de altijd vrolijke atleet: ‘TV carrière voor churaaandy. No doubt. Iedereen wordt vrolijk van hem :-)’. Na zijn aankomst in Den Haag in Martina nog steeds blij: “Ik ben blij man, heel blij! Mooi om met de trein hier aan te komen, de reis was heel leuk”, reageert de 28-jarige atleet. “Ik ga mijn best doen om over vier jaar drie medailles te winnen op de Olympische Spelen. Met de estafette weten we wat we fout hebben gedaan, daar gaan we hard aan werken om het elke wedstrijd beter te doen. Het komt goed.”

Bonevacia
De Curaçaose Liemarvin Bonevacia komt vanmiddag om 16.00 uur op Hato aan. Bonevacia kwam uit onder de olympische vlag en deed mee aan de 400 meter voor mannen. Eerder gaf Bonevacia al aan dat hij veel zin heeft om een maand lang vakantie te vieren op Curaçao voordat hij weer terug gaat naar Puerto Rico, waar hij studeert.

 

Martina interviewt Epke Zonderland tijdens de treinreis richting Nederland. 

1 reactie op “Martina vermaakt sporters in trein”

  1. Go Churandy!