• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De kans is groot dat de Curaçaose voetballer Vurnon Anita binnenkort dan toch echt naar Engeland vertrekt. Volgens de voetballer zijn Ajax en Newcastle United eruit en hebben ze overeenstemming bereikt wat betreft zijn transfer. “De clubs zijn eruit, maar ik nog niet”, zegt Anita. 

Op Goal.com reageert de Ajacied over zijn mogelijke vertrek naar de Engelse voetbalclub. “De clubs zijn eruit, ik geloof dat de transfersom achtenhalf miljoen euro bedraagt. En dan misschien nog wat bonussen. Nu ben ik zelf aan de beurt en moet ik met Newcastle tot een akkoord zien te komen. Aankomende week ga ik daar zelf een rol in spelen.”

Ajacied
“We zien dan wel hoe het loopt, want ik weet nu nog niet precies hoe het in elkaar zit”, vertelt de 23-jarige voetballer. “Hoe lang ik bij Newcastle kan en wil tekenen houd ik in ieder geval nog voor mezelf. De clubs zijn er nu dus uit en het is aan mij”, herhaalt de Curaçaoënaar. “We zullen het zien, zo lang het niet rond is ben ik gewoon nog Ajacied.”

Ajax dankbaar
Ook bij Eredivisie Live reageert Anita op zijn mogelijke transfer naar Engeland. “Ik heb dertien jaar bij Ajax gespeeld. Het was een mooie periode en ik ben Ajax dankbaar.” Volgens zijn trainer Frank de Boer zijn de clubs er ‘bijna’ uit. “We zijn wel heel dichtbij, het zou zomaar kunnen dat we hem kwijt zijn en dat is een hele slechte zaak voor ons”, reageert De Boer. “Het is nog helemaal niet rond. Maar je moet er wel degelijk rekening mee houden dat hij er volgende week niet meer bij is. Natuurlijk vind ik dat hartstikke jammer. Vurnon is een hartstikke belangrijke speler voor ons. Daarbij is het seizoen begonnen. Maar sommige dingen hou je niet tegen”, aldus de trainer.

 

www.versgeperst.com