• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “We hebben ons best gedaan”, zei Churandy Martina, nadat hij met de Nederlandse estafetteploeg gisteren zesde werd op de Olympische Spelen. “De wissels hadden wat scherper gekund. De volgende keer gaan we het nog beter doen. En toch een Nederlands record in de series, hè. We zijn allemaal blij.”

De Curacaose atleet wordt de afgelopen dagen in de Nederlandse media geprezen om zijn positieve instelling en zijn brede glimlach. Het was voor Martina alweer zijn derde finale bij deze Olympische Spelen, na zijn optredens op de 100 en 200 meter. “Ik had vanochtend pijn op plaatsen waarvan ik niet wist dat ik daar pijn kon hebben”, sprak hij lachend.

Brain Mariano en Churandy Martina Foto: ANP

11 reacties op “Churandy blijft positief”

 1. JN, ik denk dat Churandy niet het karakter heeft om te studeren en zeker niet de intelligentie als ik zijn tv interviews zie die tenenkrommend zijn. Hij studeert in de US zegt u? Dat wist ik niet en het verbaast me niets. In de US is het zo dat als je een goede sporter bent (en dat is Shurandy, een van de besten ter wereld) je een beurs krijgt waarvoor je niets hoeft te doen, zelfs geen lessen te volgen.

  Heel logisch dus dat Shurandy daar ‘studeert’.

 2. @K. Andes

  Ik neem aan dat u ook studeert in de VS net al Churandy? Of dat althans hebt getracht te doen???

 3. @ K. Andes. Ik heb ook het recht om het niet met insinuaties eens te zijn en die lagen er duimendik bovenop. Churandy is juist niet het voorbeeld van de stereotiepe Curacaoenaar, integendeel want hij is juist een positieve uitzondering.

 4. Weni, Andes, Westenbroek, etc.,
  krijg jij ook 15 oproepen om te stemmen straks voor al je “persoonlijkheden”?

 5. Zorro, u probeert mee te doen aan de Shurandy mania met uw ‘Dus als iemand van Curacao blij is en positivisme uitdraagt, is hij een onnozel jochie uit een derdewereldland?’ waarmee u Henk woorden in de mond legt die hij helemaal niet gezegd heeft.

  Typisch geval van eilandelijke lange tenen. Heb respect voor de prestaties van Shurandy maar geef gewoon toe dat zijnverschijning op tv het Nederlandse stereotype van de Curacaoenaar wel bevestigt. En dat komt inderdaad door zijn gebrekkige Nederlands en inhoudelijk nietszeggende teksten.

 6. @ Henk Weni. Dat ben ik totaal niet met je eens. Dus als iemand van Curacao blij is en positivisme uitdraagt, is hij een onnozel jochie uit een derdewereldland? Voor mij is hij dan de beste ambassadeur van zowel Nederland als Curacao en kan dat voor elk land zijn. Het zo denigreren van een dergelijke persoonlijkheid zou niet in mijn hoofd opkomen. Heb je Jamaloodin, El Hakim e.a. Nederlands horen praten? Dat is wel om je voor te schamen.

 7. Churandy wordt in Elsevier opgevoerd als het grote voorbeeld voor sporters voor de camera. In tegenstelling tot de mediatrainer-praatjes van bijvoorbeeld proef voetballers, zijn zijn antwoorden bescheiden en to the point. Deze man heeft heel veel plezier in zijn vak. Dat straalt van hem af. Ook op de domme vraag van Mart Smeets, waarom mensen van de eilanden zo goed kunnen lopen, gaf hij het intelligentste antwoord ” Dat weet ik niet”. Wel gaat Pieter van den Hoogeband hem de vlinderslag leren en de meiden van het hockeyteam waren weg van zijn peptalk. Geen kwaad woord over Churandy Martina. Iedereen die met hem te maken kreeg, is helemaal weg van hem.

 8. Respect voor Churandy, al komt hij op de Nederlandse televisie helaas over als het onnozele jongetje uit een derde wereldland waar we allemaal een goed gevoel van krijgen omdat hij een paar weken met grote ogen van geluk en verbazing in de grote westerse wereld mee mag doen.

  Dat komt met name door zijn bijzonder slechte talenkennis en meer nog door zijn weinig intelligente kinderlijke uitspraken.

  Qua resultaten is Shurandy een geweldig promotor van Curacao, maar helaas breekt hij dst voor de camera weer volledig af.

 9. Chapeau voor alle atleten. Churandy je bent een kei!

 10. Abraham Mossel, voor de doepraters maken wij ons hier in nederland niet eens druk, want je moet er kunnen en mogen staan. Wat CHURANDY en de andere lopers hebben behaald, willen wij zien wie het in Curacao of in Nederland beter kunnen.
  Dus iedereen geef aan deze jiongens van CURACAO een stevige handruk en het beste
  voor hun. HIER IN NEDERLAND WACHTEN WIJ OP HUN KOMST komende dinsdag en wij zullen daar staan. NOGMAALS CHURANDY en de ANDERE JONGENS WIJ ZIJN ZO VERSCHRIKKELIJK TROTS OP JULLIE PRESTATIES.
  D A N K I E.

 11. niet getreurd.Deze jongens gaan in Europa nog veel winnen dit jaar,er komen nog een paar grote wedstrijden.En voor de doempraters, het mee mogen doen is al een prestatie,je moet je toch maar eerst kwalifiseren.