• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Eugine, Just en Kevin hebben een knappe prestatie geleverd op de Kaaimaneilanden. De drie jonge zeilers hebben de eerste plaats veroverd in het tussenklassement op de ‘North American Regional Qualifier’.

Het team bezet nu de eerste plaats in de kwalificatie voor de Youth Olympics in Singapore. Met nog drie zeildagen en elf geplande races te gaan, komt de kwalificatie voor de Curaçaose jeugdzeilers steeds dichterbij.

Uitslag races
Op de tweede dag van de ‘North American Regional Qualifier’ race, op de Kaaimaneilanden, werden alle races gewonnen door de jonge Curaçaoënaars. De eerste twee races nam Eugine Hendrikx voor zijn rekening en Just van Aanholt won de derde race. Jeugdzeiler Kevin van Otterdijk overwon standvastig een tweede en derde plaats tijdens de races.

Dertig knopen
Door een koufront, die windvlagen van boven de dertig knopen met zich meebracht, werden de races tot drie uur ’s middags uitgesteld. Gelukkig zakte de wind weer af tot zo’n twintig knopen en konden de races worden voortgezet.

Uitslag klassement
Eugene Hendrikx voert het algemeen klassement aan met zeven punten, gevolgd door Ian Barrows (Virgin Islands) met acht punten. Op de derde plaats staat Kevin van Otterdijk met vijftien punten. Just van Aanholt staat zesde met 23 punten.

Huidige stand
De Nederlandse Antillen staan met stip op nummer één, daarna volgt Virgin Islands en op de derde plaats staat Bermuda. Cuba en de Kaaimaneilanden bezetten de vierde en vijfde plaats.

www.versgeperst.com