• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De gedroomde olympische medaille bleef vandaag opnieuw uit voor Churandy Martina. In de finale van de 200 meter eindigde de 28-jarige atleet als vijfde. “Dit is de wil van God”, zei Martina, die exact 20 seconden deed over zijn race. “Ik heb mijn best gedaan. Ik kon niet harder lopen.”

Martina was niet teleurgesteld en had, zoals altijd eigenlijk, een grote lach op zijn gezicht. “Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze op de Olympische Spelen zowel in de finale van de 100 als 200 meter hebben gelopen.” Eerder eindigde de sprinter als zesde in de finale van de 100 meter.

Bocht
“De race verliep aardig volgens plan”, zei Martina. “Alleen kwam ik de bocht niet helemaal goed uit. Ik kon goed inschatten waar ik lag en zag dat de anderen net te ver weg waren allemaal.” Alle medailles gingen naar Jamaicanen. Usain Bolt won voor zijn landgenoten Yohan Blake en Warren Weir.

Estafette
“Ik ga me nu richten op de estafette van vrijdag”, keek Martina kort na zijn race alweer vooruit. “Ik ga daar weer lekker snel proberen te lopen.”

© ANP, alle rechten voorbehouden

10 reacties op “Martina: dit is de wil van God”

 1. nooitgezegd, ik hoop dat het de laatste keer is, dat jij CHURANDY MARTINA met andere mensen mee in jou idiote teksten zet. Laat die sporters toch alleen. Als jij zo graag over politiek wil praten, doe het dan op een andere thema. NIET MEER ALS HET OVER CHURANDY GAAT.
  CHURANDY heeft het over positrieve punt in zijn leven. Zo zijn heel veel positieve
  jongeren in Nederland en in CURACAO,die jullie niet zien. ALLEEN DE NEGATIEVE
  kanten. Laten wij svp het goede zien in onze YDK, dan zul je zien dat hollanders vaak
  heel gemeen doen en ons de kans niet geven, om ons ook de eerlijke, gelijke kansen
  toe te schrijven.

 2. @Pukkie,de naam zegt het al,je bent niet goed op de hoogte.Als Curacao onder eigen vlag wil mee doen,zal het een onafhankelijkland moeten zijn,dus ik zou zeggen ga op de Divil /Shotte/Wiels stemmen.dan weet jij dat er nooit meer zo één gigant als Martina aan de start komt,en jij niet meer te vreten hebt.Succes met je stem bij de verkiezingen,het is of Haïti of Curacao/NL.
  goed gelopen Martina,en laat de politice een voorbeeld nemen aan jou karakter,dan ging het een stuk beter op ons eiland.laat ik je voorstellen dat jij gewoon president van Curacao word.Als een zanger president van Haïti kan woden in zijn bloote kont,kan jij met vlag en wimpel het ook worden,het VOLK is van jou.

 3. @Pukkie,de naam zegt het al,je bent niet goed op de hoogte.Als Curacao onder eigen vlag wil mee doen,zal het een onafhankelijkland moeten zijn,dus ik zou zeggen ga op de Divil /Shotte/Wiels stemen.dan weet jij dat er nooit meer zo één gigant als Martina aan de start komt,en jij niet meer te vreten hebt.Succes met je stem bij de verkiezingen,het is of Haïti of Curacao/NL.
  goed gelopen Martina,en laat de politice een voorbeeld nemen aan jou karakter,dan ging het een stuk beter op ons eiland.laat ik je voorstellen dat jij gewoon president van Curacao word.Als een zanger president van Haïti kan woden in zijn bloote kont,kan jij met vlag en wimpel het ook worden,het VOLK is van jou.

 4. Hazewindt hou nou eens op. Laat Schotte svp. uit deze mooie ervaring dat wij YDK hebben. Die haatuitlatingen van jou hoeven en is op dit moment niet van kracht en
  past NIET.

  CHURANDY PABIEN< PAbien< i un biaha mas hopi pabien

 5. en voor de andere atleet was het de wil van allach !!

 6. Churandy Martina heeft de wereld laten zien dat de mensen van Curaçao niet alleen grote prestaties op het hoogste niveau kunnen leveren, maar ook dat ze daarbij de bijzondere gaven hebben menselijkheid, humor en relativiteit. Nederland mag trots en dankbaar zijn , dat deze grote sportman onder haar vlag heeft willen deelnemen. De toekomstige regering van Curaçao moet daarom alles in het werk stellen om een eigen Olympisch Comité voor 2016 geïnstalleerd te krijgen. Curaçaopromotie op zijn best.

 7. De sprinter die op de wielen van Jezus loopt. Dat is Churandy Martina voor mij. Al zijn fans op Curacao, ik ook inbegrepen, hebben tenminste een zilveren medaille gewild. En als vijfde van de wereld krijgt je geen medaille. Maar voor al degenen die zich kunnen beseffen hoe groot de wereld is, is geen medaille nodig om Churandy Martina ook als nummer 1 van de wereld te beschouwen. Van al de volken in deze grote wereld, heeft God onze kleine Curacao (Kòrsou) gekozen om een atleet ter wereld te laten komen, die als een jachtluipaard loopt en de naam van de Antillen, van Curacao en nu ook van Nederland in de top heeft gezet. Churandy Curacao Champion Goed Gedaan. God zij dank.

 8. Een fractie van van een seconde sneller en Shurandy was kampioen.

 9. Het is zonde en jammer dat hij niet harder kon en dat vind ook ik niet leuk.Maar ik doe aan positiefdenken .Het positief element dat hij geen medaille heeft gewonnen houd in dat hij niet met Schotte en co op de foto hoeft,Shotte had dan weer met andermans veren lopen pronken,en wel de veren van NL die hebben hem de kans gegeven en jaren betaald,van Curacao nog niet één piek.Maar Schotte en co krijgen nog een kans,als hij met de drie andere jongens scoren op de 400 meter estafette,ik gun het de jongens maar Shotte en co niet

 10. Heel veel respect voor deze man als atleet en als persoon! Gewoon lekker zichzelf zijn… !