• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Churandy Martina is er klaar voor. De 28-jarige Curaçaose atleet wil morgen revanche nemen voor zijn diskwalificatie van vier jaar geleden tijdens de 200 meter bij de Olympische Spelen in Peking, waar hij anders als tweede was geëindigd. “Morgen moet ik het doen”, aldus Martina.

“Winnen was belangrijk”, zei Martina, die in Peking nog uitkwam voor de Nederlandse Antillen. “Ik wilde als eerste eindigen om in de finale in een fijne baan te mogen lopen.” Martina is er van overtuigd dat hij het titelverdediger en grote favoriet Usain Bolt uit Jamaica donderdag moeilijk kan maken. “Hij heeft na de finale van de 100 meter zelf gezegd dat ik een goede 200 meter kan lopen. Ik moet gewoon de snelste race van mijn leven lopen en alles geven.”

Pijnlijke finale
De sprinter zegt nauwelijks nog terug te denken aan de pijnlijke finale bij de vorige Olympische Spelen, toen hij dacht het zilver binnen te hebben, maar werd gediskwalificeerd omdat hij met een voet buiten de baan kwam. “Dat is al zo lang geleden en ik loop al zo lang wedstrijden. Daar denk ik niet meer aan. Ik weet wat ik moet doen.”

Zesde plaats
Tijdens de finale van de 100 meter moest Martina zich afgelopen zondag tevreden stellen met de zesde plaats, maar de 200 meter is zijn favoriete afstand. De zege ging toen naar Bolt, die vandaag in de halve finale snel wegliep van de anderen en in het laatste gedeelte van zijn race vaart kon minderen. Bolt won zijn serie in 20,18 seconden.

Niet fit
Martina gaf dinsdag tijdens de series aan dat hij nog niet helemaal fit was. Zo kort na de 100 meter voelde zijn lichaam nog stroef en stijf aan. “Ik voel me al beter dan gisteren”, zei hij vandaag na de 200 meter. “Ik ben er helemaal klaar voor. Ik ga gewoon uitlopen en dan lekker herstellen in mijn machientje, mijn speciale compressor.”

© ANP, alle rechten voorbehouden

3 reacties op “Martina klaar voor de finale”

 1. Voor de mensen met DirectTV en die dus geen olympysche spelen kunnen krijgen of voor degene die wat gemist hebben kun je terecht bij http://nos.nl/os2012

 2. Vandaag om 5 voor 4 ‘s middags!

 3. Bolt kloppen zou ongekend zijn, maar een medaille moet kunnen!
  Hij hoeft alleen maar te lachen om het goud al te ruiken, en lachen kan hij goed.
  Wat een positieve vent, als je een interview met hem ziet ben je na 10 seconden al vrolijk.
  Een held. Ben benieuwd morgen!