• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Churandy Martina heeft zich geplaatst voor de halve finales op 100 meter in Londen. De sprinter met Curaçaose roots liep een tijd van 10,20 seconden. De Jamaicaan Asafa Powell won de serie met 10,04 seconden.
Churandy’s start was vandaag in Londen niet al te best. Halverwege de strijd was hij nog zesde, maar door een sterke eindsprint zorgde Martina ervoor dat hij morgen toch in de halve finale staat.

8 reacties op “Martina naar halve finale”

 1. Na Jaren op de redactie van nos studio sport te hebben gewerkt ,mag ik nu van een welverdient pensioen genieten op dit prachtige eiland.natuurlijk wil ik door mijn verleden graag weten,hoe sport i t algemeen beleeft wordt en natuurlijk de prestaties van de Curacaose sporters op de olympische spelen.Na een aantal keren gesproken te hebben met de heer Martina,kan ik met zekerheid zeggen ,dat hij zoals “lew f`oi kas”zegt niet blij is dat hij voor nederland uitkomt.De heer Martina was natuurlijk het liefst voor zijn eigen eiland utgekomen.De mogelijkheden waren er gewoon niet om dt te realiseren.
  Nu krijg ik de indruk dat er een politiek spel van wordt gemaakt,maar ik kan in ieder geval zeggen dat de heer martina al jaren aangeeft dat hij het liefst onder zijn eigen vlag uit zou komen,als de trainingsmogelijkheden er maar waren.Dit is dus niet te wijten aandeze “huidige regering”maar zeer zeker ook aan de vorige.
  Curacao kent zoveel fantastische sporters,maak daar gebruik van!

 2. Churandy veel sucses in de finale,en voor alle negatiefgangers,een raad neem eens de tijd op hoe lang of snel je bent als van je huisdeur tot de uitgaang van je tuin loopt.

 3. Men zegt gewoon heel duidelijk Curaçaoenaar hoor…….deze super atleet is trots op Curaçao maar is heel blij dat hij voor Nederland uit kan komen. Die uitspraken va “nu ineens een Nederlander” slaan helemaal nergens op. Ik woon zelf in Azië, en ja….Churandy loopt in het oranje met Nederland op z’n borst……dus de TV commentatoren hier zeggen ook dat hij Dutch is …..
  Als je het objectief bekijkt, is de situatie zoals hij is, Iedereen in NL weet dat hij een trotse yu di Korsou is, hij kan simpelweg niet uitkomen voor Korsou dus komt hij it voor Nederland, die ook veel, heel veel in hem investeren. Churandy is heel populair in NL, en men is trots dat hij voor NL kan lopen. Dus heb toch niet zo’n minderwaardigheids complex mensen!

 4. @ Suliendra:
  Omdat de vorige geweldige regering op Korsou zat te slapen, wel met hun toppers op de foto wilden maar geen geld aan deze geweldige atleet uit wilde geven heeft deze jongen de enige juiste keuze gemaakt om voor Nederland te gaan lopen. Daar waar hij wel de financiële ondersteuning krijgt die hij verdient. Overigens heeft hij gewoon een NL paspoort en is hij Nederlander.

  GEWELDIGE PRESTATIE!!!! Pa Bien Met dank aan Nederland!!

 5. @suliendra, niet liegen want Wiels heeft hem een landverrader genoemd!

 6. @Suliendra

  Waar gaat dit nu eigenlijk over, Suliendra.
  Net als jij heeft Churandy een Nederlands paspoort en komt voor Ned. uit. Hij wilde niet voor Aruba uitkomen wat wel had gekund.

  Het gaat toch om 1 ding en dat is prestatie. Hij heeft de afgelopen jaren laten zien wie hij is. Een super atleet.

  Stop toch een keer met dat ziekelijke gedoe.
  Get a life, woman en eet lekker je pastechi’s op.

 7. Wishing you the gold Churendy!!!!!

 8. En nu opeens de Nederlander Martinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,joehoe.Was hij niet voor ze gaan lopen was hij wel een aantal titels kwijt geweest,joehoeeeeeeeeeeeeeeeee.Hopi Bon Churandi,wel of geen titel,hier op Dushi Curacao zijn we trots……………….!