• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose tennisser Jean-Julien Rojer zat gisteren met zijn dubbelpartner Robin Haase aan tafel bij NOS Studio Sportzomer. De presentator van het sportprogramma, Mart Smeets, maakte een ‘grappige’ opmerking over de Curaçaoënaar die bij veel kijkers in het verkeerde keelgat schoot.

Smeets waarschuwde het publiek goed op hun portemonnee te letten omdat er een Antilliaan in de zaal zat. Later in de uitzending maakte hij ook nog een opmerking over Marokkanen. Veel twitteraars vonden de opmerkingen van de presentator ‘niet gepast’ en ‘racistisch’.  Ook zijn er twitteraars die een klacht bij de NOS hebben ingediend.

Hieronder de beelden van de NOS in een videofragment van De Telegraaf

70 reacties op “Smeets ‘grapt’ over Antilliaan”

 1. Rignald:

  ik heb me ook verschrikkelijk lopen ergeren aan Smeets! Flier had echt moeten weglopen en ik hoop dat vele sporters niet meer willen komen vanwege Smeets en om Flier te steunen! Smeets mag wel eens een keer zijn excuses aanbieden!

 2. Woede om ‘getreiter’ Mart Smeets

  Veel kijkers hebben zich dit weekend mateloos gestoord aan de manier waarop Mart Smeets volleybalster Manon Flier aanpakte tijdens het NOS-programma London Late Night. Pijnlijk, respectloos en zelfs een vorm van verbale aanranding, zo luiden enkele van de commentaren op de ‘afzeiktelevisie.’

  Flier is in Londen om haar partner, beachvolleyballer Reinder Nummerdor bij te staan. Zelf wist ze zich met het Nederlands volleybalteam niet te plaatsen voor de Spelen. Een gevoelig punt, zo bleek al snel aan tafel. Voor Mart Smeets was het echter geen reden het onderwerp uit de weg te gaan. Integendeel, hij besloot de teleurstelling van de gemiste Spelen er eens goed in te wrijven bij Flier. Het leverde pijnlijke televisie op, waarbij de volleybalster moeite had haar tranen te onderdrukken.

  Bij veel kijkers schoot het optreden van Smeets in het verkeerde keelgat. “Man man man.. Mart(elaar) Smeets”, zo typeerde een Twitteraar het interview. “Als ik Manon Flier was, had ik de tafel verlaten. Wat een denigrerend gesprek voor haar met Smeets”, reageerde een ander.

  Presentator Marc de Hond noemt het interview in een column maandag een dieptepunt van London Late Night. Hij spreekt van “verbale aanranding.” De Hond: “In het gesprek, waarin de spreekverhouding – niet gechargeerd – ligt op 75% Smeets aan het woord tegenover 25% Flier, wordt het mislopen van de Spelen steeds opnieuw door hem ingepeperd. Om vervolgens tot een ongevraagd advies te komen: Flier moet gaan beachvolleyballen

 3. Smeets gaat maar door. De man lijkt te ”dementeren”. Hij weet niet eens meer wat zijn taak is.
  De babbelzieke kwek kwek

  http://www.powned.tv/nieuws/media/2012/08/mart_smeets_doet_lullig.html

 4. Anonymous: Nederland de grootste rovers ter wereld? Als dat zo is waarom dan wel je hand ophouden en 5 miljard in ontvangst nemen?

  Daarmee maakt Curacao zich schuldig aan heling!

  Zoals altijd is de verontwaardiging hier weer eens zeer selectief.

 5. @ Anonymous, 100% gelijk heb je.

 6. @anonymus, tja en jij en je volk voelen je weer superieur over latinos, jamaicanen, portugezen etc maar waarom eigenlijk? en waarom voelen jullie je minderwaardig aan makambas? legf dat maar uit voordat je met je grpajes komt!

 7. @ Anonymous. Er is maar 1 redding voor je mogelijk: blijf op Helmina Lucifer Wiels stemmen.

 8. Ik weet niet waarover jullie je druk maken. Makambas zullen altijd ROTgrapjes over Curacaoenaars blijven maken. Dat heb je gewoon van een volk dat in de veronderstelling leeft superieur te zijn.. Ik maak geen grapje wanneer ik beweer dat Nederlanders de grootste criminelen ter wereld zijn. Gewoon ff nadenken hoe het belachelijk koninkrijkje aan de Noordzee haar beginkapitaal bij elkaar geroofd heeft. Dat is nou eenaal de reden dat dat Hollands geboefte hun land nu een rijk land kunnen nemen.. Juist, door roven, plunderen, moorden, slavernij en stelen. Lieg ik? Nee, ik lieg niet noch is het een verzinsel. Dus , maken jullie je niet druk. Nergens voor nodig, ik heb over de Hollanders/Europ.Nederlanders nog veel leukere gemene grapjes in voorraad.

 9. Mensen, Mensen…..hoe DOM kunnen jullie zijn – de GRAPPIGE OPMERKING komt helemaal NIET van Mart Smeets.

  Maar hij, Mart Smeets probeerde de veroordeling juist te ontkrachten….als je dat niet begrijpt…dan weet ik niet meer…

  Probeer eerst tennis te volgen…en dan ga je reageren. Belangrijk punt; waar komt dit vandaan?

  ‘Heb je je horloge al gevonden, @Thiemodebakker? Ik mis om een of andere reden twee rackets. #neddcteam.’

  Stop de persen, dacht ik toen ik dinsdagavond deze tweet van Robin Haase zag. Er zijn spullen gestolen bij het Nederlandse Davis Cup-team! Tot ik een paar minuten later de reactie van Thiemo de Bakker las.

  ‘Ik heb je paspoort, maar ik mis mijn autosleutels. Ik zag Rojer met een paar Head-rackets lopen. Vraag het hem…‘

  Voor de goede orde: Rojer is Jean-Julien Rojer, de nieuwe Nederlandse tennisheld afkomstig uit Curaçao. Afgelopen zomer op Wimbledon vertelde hij over de grappen van zijn Nederlandse collega’s over zijn Antilliaanse afkomst.

  “Ze doen altijd net of ik uit ben op hun stuff”, zei hij met een grote grijns op zijn gezicht. “Als ik de kleedkamer binnenkom, verbergen ze hun spullen. Thiemo de Bakker voorop. Great fun!”

  Feb. 2012; http://twitter.com/robin_haase/status/166608693469773824

  Geschreven door een Yu di Korsou, no makamba.

 10. Zie onderstaand artikel en stel vast dat Mart Smeets gewoon gelijk had.

  Criminaliteit onder Antillianen hoog

  Het aandeel van Antillianen in de Rotterdamse criminaliteitscijfers blijft overminderd hoog. Dat blijkt uit onderzoek van wetenschappers in opdracht van de gemeente Rotterdam. In de Maasstad wonen ruim 20.000 Antillianen.

  Volgens de wetenschappers maken Antillianen zich vooral schuldig aan geweldsdelicten. Ook zijn ze vaker betrokken bij drugscriminaliteit en overvallen dan andere Rotterdammers.

  De onderzoekers adviseren de instroom van kansarme Antillianen te beperken.

  Levensstijl

  Vooral onder jongeren groeide de laatste vijf jaar de criminaliteit explosief. Ook Antilliaanse vrouwen komen vaker in aanraking met de politie.

  Veel Antillianen gaan langer door met crimineel gedrag, tot ver na hun 25ste. Volgens de onderzoekers heeft dat vaak te maken met de levensstijl: een zwervend bestaan met soms meerdere kinderen bij verschillende vrouwen.

  De wetenschappers concluderen dat de instanties die zich al jaren met de problematiek bezighouden, falen in hun pogingen het tij te keren.

  Door te investeren in de emancipatie van Antilliaanse vrouwen en door de werkeloosheid terug te dringen moet de criminaliteit gaan dalen, stellen de onderzoekers.

  Dwingen

  Burgemeester Opstelten van Rotterdam is blij met het rapport. Volgens hem bevestigen de conclusies het bestaande beeld. Hij wil het functioneren van de gemeentelijke instanties nader onderzoeken.

  Naar aanleiding van het rapport wil Opstelten criminele Antillianen dwingen om hulp aan te nemen. Als ze hulp weigeren, krijgen ze een boete.

  De PvdA-fractie in Rotterdam, de grootste partij in de gemeenteraad, wil dat criminele Antillianen keihard worden aangepakt. Politie en justitie moeten criminele jongeren dicht op de huid zitten.

  De partij wil de jongeren op het goede pad houden door meer te doen op het gebied van opvoeding, scholing en werk. Het Rijk moet volgens de PvdA hieraan meewerken.

  Afstoten

  Ronald Sörensen, fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, is niet verbaasd over de resultaten van het onderzoek. “Dit bevestigt helaas wat we al wisten.”

  “Ik hoor dat de hulpverleners meer achter het bureau zitten dan op straat staan. Ik denk dat dit het eerste probleem is. Daar gaat veel geld heen, en dat moeten we maar eens goed bekijken.”

  “We moeten het probleem landelijk aanpakken. We moeten van Curaçao een provincie van Nederland maken en daar politie neerzetten. Als dat niet lukt moeten we Curaçao gewoon afstoten.”

 11. @Sjors, jouw voorbeelden slaan nergens op.
  Er zijn verschillende soorten grappen, leuke grappen en bewust vernederende grappen zoals die van Smeets. Deze tennisser werd uitgemaakt voor crimineel ”als grap”, hoe zou Smeets het hebben gevonden als een ander hem zomaar voor crimineel uitmaakte?

  Crimineel is inherent aan een misdadig gedrag terwijl deze tennisser een nette jongen is. Smeets kan wel even op Curacao met zijn geweest voor een fiets tourtje ofzo, maar daar blijft het ook bij, het is een ordinaire domme papegaai die de ezel herhaalt.

  Ik zap altijd als ik deze domme bejaarde beeldvullende vervuilende babbelzieke papegaai en dikzak op Tv zie verschijnen. ZAP !!!

 12. @TVTeachTV, Tip wat meer rondkijken voordat je hier met verhaaltjes kom.. Neem bv Volendammers.. in elk interview wordt Volendam en het dorp erbij gehaald. neem voetballer Theo Janssen.. Altijd het verhaal dat hij een straatjochie uit Arnhem is etc.. en zo zijn er wel meer voorbeelden.. Als jij je eigen racistische blik laat varen komt het misschien nog goed met je!

 13. Een van de redenen dat ik met een TV-programma ben gekomen die de intellectuelen, de succesvolle rolmodellen uit onze samenleving en bevolkingsgroep juist op de voorgrond zet. Bekijk de video’s op Youtube. Zoek naar tvteachtv en enjoy!! Je moet wel minstens 3 talen beheersen om alle interviews te kunnen volgen. TV-Teach;Wak Pa Bo Sina!

 14. Het is een verkapte wijze om wederom op dezelfde manier iemand te bejegenen als zijnde dat hij een hele bevolkingsgroep vertegenwoordigd. Die man zit daar gewoon, omdat ie goed kan tennissen, waarom kan hij het niet gewoon daarover hebben? Bekijk elk ander interview met een doorsnee sporter, dan praat men met hen over hun talent en niet eerst over de afkomst. En daar gaat het om. Het is een domme uitspraak. Hij zou juist een voorbeeld moeten zijn voor de doorsnee Nederlandse bevolking en eens iemand te benaderen op basis van prestatie. Ik heb 30 jaar (vanaf dat ik 6 jaar oud was) in NL gewoond en woon nu 8 jaar op Aruba. Ik ben daar heel blij om. Pas toen ik op Aruba kwam heb ik me gerealiseerd hoe geniepig, hypocriet achterbaks de discriminatie ingeburgerd in de Nederlandse mentaliteit zit. Ik heb meegemaakt dat mij gevraagd werd door mijn werkgever (onderwijs) om mij te laten aanmerken als allochtoon… toen ik keek uit welke landen de allochtonen kwamen, bleek dat niets te maken te hebben met beheersing van de Nederlandse taal of kennis van de Cultuur, maar met pigment!! Mensen (met grootouders) uit Engeland, Duitsland en Frankrijk, waren geen allochtoon, ook al spraken ze geen woord Nederlands. En wij, Antillianen en Surinamers, wel. Zolang we geen enkele allochtoon in de vriendenkring van het Koningshuis zien, zal integratie een illusie blijven. Ik heb genoten van het optreden van Jurgen Rayman laatst, waar hij haarscherp de Nederlanders op hun nummer zette met hun verheerlijking van de Gouden eeuw en verdoezeling van de feiten rond hun aandeel van de slavernij. Als hij daarmee begonnen was, had de Nederlandse bevolking hem nooit omarmd… Nu hij een gevestigd artiest is, zal hij voor ons de stem zijn die wij zelf eeuwenlang niet hadden. En Mart Smeets legt hier zijn arrogantie en gebrek aan intelligentie ten toon, wat meer zegt over hem dan over ons. Een fijne dag samen.

 15. @wileke: hoezo voelen Makamba’s zich niet racistisch bejegend? Donder op joh, blijkbaar ben jij een van die makamba’s die zich nooit onder het volk begeven of zo. Je voelt je dus nooit racistisch behandeld hahaha Ik raad je aan om je eens onder het normale klootjesvolk van Korsou te begeven ipv in je blanke enclave te blijven hangen, dan weet je dat de donkere bevolking van Korsou wel degelijk hard kan discrimineren tegen makambas. Kijken of je je dan ook nog zo fijn voelt…. Ik zou zeggen zoek eens een goede antilliaanse man en ga ermee rond pronken en kom dan nog eens terug hier…….

 16. Ach ach, boeien die Mart Smeets.
  Als we om al dit soort dingen op onze tenen getrapt moeten zijn dan kun je blijven springen.
  Btw grappen over Anti’s, makamba’s of Belgen…..als het over mij gaat lach ik en maak ik een volgende keer een zelfde soort grap over die ander……..grappig joh! En zo kunnen we elkaar bezig houden met onzin. Als die ander het dan nog niet snap is ie blijkbaar te dom voor woorden

 17. Nou, wat een ophef. Gaat dus echt nergens over. Maar mensen met slachtoffercomplex springen graag overal op in…

 18. staistisch gezien heeft hij gelijk. in 20voud

 19. @ pukkie
  hmmm bedoelde Smeets dan wel Rojer of zal hij iemand van de andere antilliaanse eilanden.
  dus hij had het niet ras maar over een groep mensen, net zo iets als wij iets zeggen over onze mensen op seru fortuna of souax

 20. Dit is gewoon onacceptabel! NOS laat iets van u horen svp!

 21. Tuurlijk kan een “”ras grapje””wel eens in verkeerde aarde vallen of niet op zijn plaats zijn,maar het blijft een GRAPJE!!! Zo maken wij makamba’s ook grapjes over Belgen enz en andersom worden er ook “”grapjes gemaakt worden Over Nederlanders oftewel Makamba’s en daar bij is 1 verschil,…..Makamba’s voelen zich niet raschistisch beledigt of zijn er boos overen ziet het ook als een grapje en een ander ras wel!!

 22. Wat de man deed is niet goed te praten, zulke grappen moet hij maar overlaten aan de cabaretiers.
  Aan de andere kan moeten de Antillianen zich niet zo laten kennen.

  Verder, alle NL-ers die het goed praten: rechtsom of linksom, het was niet fatsoenlijk.
  Alle Antillianen die het hebben over discriminatie: Chill, we hebben heus wel grotere issues dan een gozer die ons kleineert.

 23. @Bakru, mbt zwarte borden.. probleem is niet uitsluting van werk maar ze willen niet werken! Je ziet het op Curacao en Bonaire.. zij die wel op werk zijn zijn er aanwezig.. de rest blijft liever thuis wonen waar moeder voor ze kookt en verder hangen ze rond op straat. er zijn projecten voor dit soort mensen maarja als ze niet opkomen dagen…

 24. weer een storm in een glas water……
  mensen heb een beetje zelfspot…..
  dan kan je nog eens echt lachen…

 25. @lynns, in jouw stukje ben jij meer racistisch dan Smeets. dus ga je mond wassen met zeep want zo heeft je moeder je niet opgevoed hypocriet!

  @peter van dingen, er is geen Smeets affaire dus waar heb je het over.. Heb het er maar over dat nederlandse vrouwen voor hoer op straat worden uitgemaakt!

 26. De man heeft geen idee dat deze jongen niet tot de zwarte uitschot behoort.
  De meeste, vrijwel alle zwarte boorden misdaden op Curacao, worden door de zwarte Curaçaoënaar gepleegd. Deze hebben het gemunt op de bevolking.
  De reden hiervan is vaak, uitsluitingen op de arbeidsmarkt.
  Op Bonaire werken de Bonairianen nu alleen maar als interieur verzorgsters van de rijke makambas. Het zal me niet verbazen als zij dezelfde weg op zullen gaan als de (zwarte boorden) criminele Curaçaoënaars…

  Maar de ‘deftige’, vaak goed geschoolde, (witte boorden crime) bedenken allerlei smoesjes om de overheid op te lichten. Het gaat vaak om astronomische bedragen. Je moet heel slim zijn om hun criminele bedoelingen door te prikken. Deze hebben het gemunt op de overheid.

  Over zwarte boorden en witte boorden gesproken, het klopt letterlijk en figuurlijk.

 27. @ Henkie. “De Antilliaan bestaat niet meer” De Antillen bestaan uit de Grote Antillen (Cuba, Hispaniola, Puerto Rico) en de Kleine Antillen, die weer zijn onderverdeeld is Bovenwindse en Benedenwindse Eilanden.
  Er zijn dus volop Antillianen.

 28. Is het wederom niet de Nederlander die de antilliaan verwijt dat hij lange tenen heeft, terwijl er meer dan 40 reacties zijn op zo’n onbenullig artikel om de hele Smeets affaire weer goed te praten? Typisch hollands staaltje, de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

 29. Lynns, daar bereik je helemaal niets mee, want de macamba heeft wel zelfspot en weet vooral zichzelf te relativeren. Als je een grap over hem maakt, lacht hij net zo hard mee.

  Nee, dan de Yu Korsow. Die voelt zich om het minste en geringste aangevallen.En voelt zich uiteraard meteen gediscrimineerd.

  Vreemd dat hij zich niet gediscrimineerd voelde toen Nederland even 5 miljard overmaakte, want die werden zonder aarzeling aanvaard.

 30. Het gaat om “bevestigen van vooroordelen over Antillianen” door een Antilliaan. Grappig toch ?

 31. RDeze Smeets is een echte racist. Dit soort makamba’s maken dankbaar gebruik van hun ‘Yo no fui’ maw ‘ Tira piedra skonde man’ ofwel ‘oh sorry, ik heb het echt niet zo bedoeld’ syndroom. Typisch makamba gedrag. Wat ze niet up front durven te zeggen, doen ze in de vorm van ‘grapje’. Antillianen moeten leren precies hetzelfde terug te doen ipv boos te worden. Gewoon met een glimlach zeggen: hè, makambas dringen altijd voor, eten meer dan nodig is als het eten gratis is, zijn achterbaks, zijn onbetrouwbaar, worden handtastelijk en zitten aan elkaars billen als ze dronken zijn en spreken Nederlands in het buitenland. Daarna leg je je hand op hun schouders en zeg je nog steeds met en glimlach: hè het was maar een grapje, dat weet je toch wel’.

 32. Ik mag heel die Mart Smeets voor geen meter. Hij kan me gestolen worden. Dat gezegd hebbende, heeft hij m.i. niets verkeerds gezegd.

 33. @Henki, deze wandelende sport encyclopedie was vorige jaar begin november op Curacao voor de Amstel Curacao Race. Dus als een betweter weet jij ook niet alles !

 34. O wat zijn we weer op onze gevoelige teentjes getrapt.

  Terwijl in de misdaadstatistieken van Nederland de Antillianen significant oververtegenwoordigd zijn.

  Terwijl Curacao zich in Nederland laat vertegenwoordigen door het grootste stelletje graaiers dat ooit geregeerd heeft: Schotte (met privefotograaf en lijfwachten, daarna een privebezoekje aan Italie op onz kosten), Wiels (iedere maand op bezoek bij zijn kinderen betaald uit belastingmiddelen) en niet te vergeten Charles Cooper die dit jaar elk congres dat in Nederland georganiseerd werd bezocht heeft, daarbij riante daggeldvergoedingen opstrijkend.

  Dit in aanmerking nemende moet je gewoon vaststellen dat de opmerking van Smeets nog reuze meevalt.

 35. @Henki, da’s de kift, er kijken zo’n 2 miljoen Nederlanders (of moet ik Makambas zeggen) naar zijn programma. En jij moet iedere maand naar de sociale dienst, Amsterdam of Rotterdam ?

 36. @Gert, waar ?

 37. Die ouwe kent zijn eigen mensen niet, hahaha die kunnen ook heel goed stelen, die doen net als of, en ze zijn ook boeven net als antillianen, of medeplichter.

 38. Daarna kwam Jardino met de Dino Show en toen mocht het. Ik zag mensen al hun gouden tanden laten zien. Het was hah grapping toen onchi op het podium kwam. Daarna keek ik op youtube de Caribian Combo, was weer lachen. Wat een discriminatie dat Smeet dat niet mag. Ik ga naar naar bureau discriminatie. Oh ik moet weg nog even de Braboneger kijken youtube.

 39. @Hedwiges, in dat soort landen zijn ze doorgedraait. Heb je ook wat tegen tante es? want daar wordt ook de draak gestoken met de Surinaamse vrouw, of alleen nette mensen?
  Je moet het verschil kennen tussen een grap en racisme. Ik heb ook wel ‘grappen’ over makambas gehoord op Telecuracao en daar deed men ook niets mee!

  Nou ik denk eerder andersom want politici in NL dienen wel politiek correct te zijn anders stappen zij op. maar op Curacao blijft men maar zitten.. ook na leugens!

 40. Smaken verschillen, maar ik vind Mart de primus inter paris in zijn vakgebied en nog lang niet versleten. Voor JJR zal het afgezaagd zijn, want die is al lang door zijn collega’s “ingeburgerd” en laat zich vast niet onbetuigd met een koekje van eigen deeg voor die Hollanders. Kortom bezopen en zielig zo’n aanklacht, maar waarschijnlijk niks beters om handen.

 41. Ook een grap: 2 Curaçaoënaars staan te werken.

 42. De man is een oude papegaai die nooit op Curacao is geweest.
  Lekker ”belangrijk”. Zijn er geen jonge mensen die zijn programma kunnen overnemen na al die grijze bejaarde jaren?

 43. Bejaarden TV. Weg met die ouwe arrogante dikzak.
  Zappen!

 44. @DrLing. Een marokaan kan zijn nationalitiet niet afleggen. De koning van Marokko houdt zeggenschap over zijn onderdanen en hun kinderen in buitenland. De meesten hebben 2 Paspoorten. Een om simpel Marokko in te komen en een om simpel Nederland weer in te komen. Het heeft ook nadelen, want soms laat NL iemand in Marokko arresteren en daar berechten. Gevangenissen en straffen daar zijn wat minder soepel dan in NL. Ook de burgemeester van Rotterdam is Marokaanse Nederlander. Dat begrip is dus redelijk scherp gedefinieerd.

 45. @sjors

  In elke beschaafde land zou iemand die zulke ‘grappen’ maakt allang ontslagen zijn geweest.
  Maar we hebben het hier op Curacao geleerd vanuit NL. De politici hier die zulke uitspraken maken horen ook niet thuis in de politiek. Ze moeten op een stage staan en een comedy act voeren.

  Maar goed carry on.

 46. En dan zijn er YDK die menen dat Haitiaen maar in de tuin moeten werken en de portugezen moeten ook in de tuinen werken.. Libanezen moeten muebeltjes verkopen en de mensen bij de tokos noemen we chino! he chino! die nederlanders zijn makamba stinkis. Nee wij als YDK doen precies hetzelfde

 47. Dagelijks hoor ik bij de snek grappen over Makamba’s, Hollanders en zelfs Antillianen (Curacaoenaars), maar niemand die daar dan over valt.
  Voorts wordt standaard iedere Chinese ondernemer aangesproken met ‘Hé Chino’ of ‘Chino, give me this or that’. Ieder respect voor Chinezen is bij Curacaoenaars heel erg ver te zoeken.
  Nu maakt iemand een grapje en zijn sommigen tot op het bot geraakt.
  Hoop dat diegenen dan voortaan ook hun mond opendoen wanneer ze andere grappen horen.
  Get a life !!

 48. De situatie op Curacao is op dit moment erger dan om je om dit soort dingen druk te maken.
  Ik heb wel een idee overigens waar dit “grapje” vandaan komt. Dit had o.a. te maken toen hij net bij het Davis team werd geintroduceerd toen maakten zijn team genoten ook de hele tijd dat “grapje”.

  Maar goed misschien is Smeets wel bestolen, want hij was hier nog tijdens de afgelopen Amstel race en boottrip richting Fuik.. 🙂 Dus dan is het geen vooroordeel en geen grap, maar een oprechte waarschuwing op basis van zijn ervaring 🙂

  Laat het lekker gaan… Zwarte Piet is Racisme :p

 49. Op een beschaafde manier legt Smeets de vinger op de zere plekken en zie het Curaçaose krapuul schreeuwt moord en brand, als Wiels op onbeschaafde manier de Makambas in body bags terug wil sturen, als een bezopen “Curaçaose gang” mensen molesterend (blanken) door de Nieuwstraat trekt etc. en de meest recente opmerkingen richting Makambas in het partij-huis (wat was het afgelopen Zaterdag of de Zaterdag ervoor naar aanleiding van de Aanwijzing van de RMR)lacht dit krapuul en juicht hem toe. Prima, kunnen wij ook eens lachen.

 50. Dhr Smeets heeft altijd van dit soort dingen gehad om leuk over tekomen en personen belachelijk te maken met een lach en een traan. Tijdens de wk heren dubbel in Eindhoven deet, Ik samen met mede studenten van hogeschool Notenboom host/security werkzaamheden. Mr en mevr Smeets wouden de spelershome binnen ik hield ze tegen omdat ze niet de juiste passen hadden, zij protesteerde toen zij tegen haar dat ik voor een baas werkte en ik de baas was. Ik antwoordde dat een hond een baas heeft en dat ik een werkgever heb en toen droopte hij weg.

 51. En weer is ”de Antilliaan” op zijn (hele lange ) tenen getrapt.
  Wanneer houdt het nou eens een keer op dat onze ”gekleurde medemensen” op (vooral) Curacao zich bij het minste of geringste gediscrimineerd voelen.
  Dit gegeven wordt te pas en te onpas van stal gehaald zodra men het vermoeden heeft dat er wordt gediscrimineerd.

  Maar als het deze zelfde gekleurde medemensen goed uitkomt schermt men onmiddelijk met ”zie je wel komt omdat ik zwart ben” om hun zin te krijgen, de ”arme” Nederlanders die bang zijn om voor Racist te worden aangezien tuimelen er weer elke keer in en geeft toe aan deze chantage.

 52. Humor is cultuurgebonden. Dat bewijst een grootschalig onderzoek naar de beste grap ter wereld, dat enkele jaren geleden werd gehouden aan een Engelse Universiteit. Daaruit bleek dat Ieren, Britten, Nieuw-Zeelanders en Australiërs erg hielden van woordgrappen. Amerikanen en Canadezen lachten het hardst als er een slachtoffer in de grap voorkwam. Europeanen schuddebuikten om grappen over moeilijke en pijnlijke onderwerpen.

  Bron: http://www.coach2day.nl/coach_weblog/artikelen/ik/263/lol__maar_wat_is_humor_eigenlijk_precies.html

 53. by the way alle spaanstaligen pikken onze banen in, want ik kan niet meer met landstaal iets vragen in de winkels

 54. ach wij doen het ook met de europese nederlander, die zijn te gierig
  en de Antilliaan bestaat niet meer, wij komen van Curacao.

 55. @hiro, wat voor ras is rojer dan?

 56. Marie Montreux, volgens mij ben je een beetje meer intelligent dan de gemiddelde schrijvers – het klopt:

  Hij stelt dat het vooroordeel er is en geeft dan bewijs om het te ontkrachten. Het is dus eerder een ontkrachting van een rascistisch vooroordeel door Smeets dan een rascistische uitspraak van Smeets.

  JUIST.

  Sjors, Rojer is niet blank, punt.

 57. Ik kan niet begrijpen hoe achterlijk sommige mensen denken.
  Dat de regering “corupt” is betekend dat dat de bevolking ook zo “corupt” is?
  Dat Wiels rare negativiteit uit oefend, dat de bevolking ook zo denkt en uit oefend?
  Zulke opmerkingen zijn NIET professioneel en vooroordeeld over de Antiliaan in totaliteit. En om dan te zeggen “Marokanen kunnen OOK aan topsport doen en ook Nederlandse marokanen”
  Wat is een nederlandse marokaan? heeft die dan Nederlandse-Marokaanse in z’n paspoort staan? :S Alsof het land NEDERLAND een Churandy Martina, Andruw Jones heeft geproduceerd. maar dan toch Andruw als best betaalde nederlanderse sporter blijken te noemen.

 58. nog even en we zijn van deze jandoedel verlost wat een walgelijke vent btw dat is hij altijd al geweest.

  Aan de andere kant heb ik vorig jaar bij brakkeput mei mei jandino gezien een echte yu di Korsow de grappen die hij maakte over antilliaanen gingen toch iets verder dan dit.

 59. Het is mischien niet gepast…maar het valt allemaal wel mee volgens mij. Als blanke Antiliaan heb ik jaren in Nederland gewoont en heb ik gemerkt dat Nederlanders vaker dit soort grapjes met je doen , maar niet met de bedoeling je te kwetsen. Zelf maken wij ook altijd grapjes over stereotypen over makambas.

 60. Absoluut niet kwaad bedoeld van Mart Smeets!! Maar weer koren op de molen voor de mensen die zich minderwaardig voelen ten opzichte van een ander. Get a life, of is Smeets ook weer een slavendrijver, wiens voorouders er voor gezorgd hebben dat de huidige yu’i korsou geen kansen heeft. Zielige mensen!!

 61. Als er Olympische Spelen zouden zijn voor lange tenen, nou dan ……….

 62. ik vind smeets ook een kwal met een te groot ego.
  maar ik heb even gekeken naar het filmpje en vond de opmerking niet zo kwetsend.
  gwoon een grapje die je in de snelheid van het programma kan maken.

 63. Kan geen racistische grap zijn want JJR is net zo blank als Smeets..

  Als Wiels zegt makambas in lijkzakken terug te sturen dan is dat zgn niet racistisch..

  @Hedwiges, waarom hoor ik jou niet over ontslag van dat corrupte zooitje in de regering.. 1000 keer erger wat zij uitspoken!

 64. Curacao heeft er onder deze regerimg ook alles aan gedaan om het imago te
  verbeteren
  Toch mooi dar Arubanen zich vermoedelijk niet aangesproken voelen.
  Hoe zou dat komen?

 65. Dat is nou een voorbeeld van “makamba” humor in het slechtse zin van het woord. Racisme bedekt met een dun laagje “humor”/ sarcastische opmerking.
  What’s new?
  Sinds Pim Fortuin is dat NORMAAL in Nederland.

 66. Smeets moet z’n dikke hoofd houden, wat een arrogante kwal is deze man!

 67. De eerste grap over Antillianen sloot gewoon aan op de zelfspot van JJ R. ook JJR vond het duidelijk grappig. Dus what’s the fuzz.

  Die Marokkanen opmerking: Ik wist niet dat het in Nl een vooroordeel was dat Marokkanen niet aan topssport konden doen. Maar als dat een vooroordeel is, zegt Smeets hier niets raars. Hij stelt dat het vooroordeel er is en geeft dan bewijs om het te ontkrachten. Het is dus eerder een ontkrachting van een rascistisch vooroordeel door Smeets dan een rascistische uitspraak van Smeets.

  Als ik zeg dat “Het vooroordeel dat Haitianen hier op Curacao vaak criminelen zijn, niet klopt, omdat yu’i Korsou 75% van de bewonerers vormen van dit eiland, maar 90% van de gevangenis vullen en zij dus de crimineelste bevolkingsgroep zijn op het eiland.” Ben ik ook niet rascistisch, maar pak ik een vooroordeel over haitianen aan en state ik de fact over ons zelf.

  Trouwens, nu ik er over nadenk zie je ze weinig bij wereldvoetbal, Olympische Spelen etcetc terugkomen. dus misschien niet een seen vooroordeel.

 68. Denk dat het ontslag van deze meneer gepast is

 69. Smeets is een kundig presentator maar gaat uiteindelijk onder aan zijn narcisme, denkt dat hij alles kan maken. Gelukkig kon de Curacaoënaar er zelf om lachen en gaf de marokkaan het eerste voorzetje. Zijn gemaakte, kinderlijke enthousiasme toen arrogante van Gaal bij hem aan tafel zat was goed voor een grote dosis plaatsvervangende schaamte. Smeets, time to move on. Lekker genieten van je pensioen!

 70. Smeets, was altijd een kwal,het is nog steeds een kwal, en zal het altijd blijven