• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curaçao sport jean-julien rojerCURAÇAO – De eerste ronde van het dubbeltoernooi op de Olympische Spelen was een grote tegenvaller. Jean-Julien Rojer voelde zich schuldig omdat hij onder zijn niveau speelde. Over de Spelen in zijn geheel was de op Curaçaoënaar enthousiast. “Ik vind het geweldig, mooi om meegemaakt te hebben.”

Rojer voelde zich opeens weer een klein kind toen hij de Amerikaanse basketballers, het Dream Team, het olympisch dorp had zien binnenkomen. “Ik ben in de Verenigde Staten opgegroeid, basketballers als Kobe Bryant zijn gewoon helden. Toen ik ze zag voelde ik me net een klein kind. Ik wilde video’s van ze maken.”

Energie tekort
Nadat de Nederlandse Antillen formeel waren opgehouden te bestaan, duurde het nog enige tijd voordat Rojer voor Nederland mocht uitkomen. Begin dit jaar debuteerde hij in het Daviscupteam als welkome versterking voor het dubbelspel. “Ik hoop dat ze me in de toekomst nog nodig hebben, maar dan moet ik niet spelen zoals hier”, klonk het schuldbewust na het verlies van de Indiërs Paes en Vardhan. “Ik begrijp het niet, de voorbereiding was goed maar vandaag leek het of ik energie tekort kwam aan het eind. Ik kan geen reden bedenken. Hooguit dat ik dit jaar al veel gespeeld heb.”

100 procent verantwoordelijkheid
Rojer voelde zich lullig ten opzichte van dubbelpartner Robin Haase. “Ik neem 100 procent verantwoordelijkheid voor deze nederlaag. Ik haalde mijn niveau niet. Ik vind het heel vervelend, voor Robin, die wel goed speelde. Het is heel erg dat dat uitgerekend hier gebeurt. Met zenuwen had het niets te maken.”

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com