• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De openingsceremonie van de Olympische Spelen is massaal bekeken op televisie. Naar schatting van de Britse regering zagen 1 miljard mensen wereldwijd gisteravond het door Danny Boyle geregisseerde spektakel in het Olympisch Stadion van Londen.

In Groot-Brittannië lag de piek op 26,9 miljoen kijkers, meldt de BBC vandaag. In Nederland keken ruim 2,8 miljoen mensen.

Opening
De Spelen werden gisteren met een spectaculaire drie uur durende ceremonie in gang gezet. Koningin Elizabeth verklaarde de Spelen officieel voor geopend. Sporters, zo een 7500 vrijwilligers en een keur aan artiesten gaven acte de présence.

© ANP, alle rechten voorbehouden

7 reacties op “Opening Olympische Spelen massaal bekeken”

 1. Met DirectTV zijn we mooi de klos. Alle zenders die olympische spelen uitzenden zijn eraf inclusief NBC. Ik ga mijn contract direct opzeggen.

 2. @josette, Schotte heeft daar niets te zoeken op onze belastincenten. Dan had hij moeten helpen om deze sporters te stimuleren en ook zij die niet mee konden gaan wegens financien. Dus geen plezierreisjes meer maar investeren in onze sporters! Hij heeft geen enkel recht om daar te zijn! niet de lasten wel de lusten!

 3. Nederland 1 x maal zilver?
  we gaan op telen Wiel/s

 4. Via deze website kan je de hele opening terug kijken iets naar onder scrollen en lekker kijken.

  http://watchlondonolympics2012.webs.com/

 5. @wiels en willemse zijn van de stok afgevalen,de rest volgt van zelf/???????????/geen $$$$$$$$$$$meer.

 6. Ik vond het erg verdrietig om te zien dat Aruba wel genoemd werd en niet Curacao. Wij hier in Curacao werken ook hard in het leven, dagelijks. Wij betalen belasting en niemand heeft het recht om onze sporters zo te behandelen. Landloos. De heer Schotte moest gewoon normaal naar de opening gaan. Hij moet zich niet laten leiden door de pers van Curacao en alle andere mensen die politicologisch aan het manupuleren zijn. Jij bent de MInister President . Jij beslist wat je doet. Goed of Slecht. Het is ook nooit goed. Wat je ook doet . Het is nooit goed. Je zie ooit mensen van Aruba of St. Maarten hun eiland in de zak stoppen van het moederland??? Het is altijd tegen Curacao. Ik begin er moe van te worden. Onze sporters hebben het recht op een land en iedereen die hier werkt en woont heeft het recht om erkend te worden. Anders lijkt het niet als of je een derde rangs burgen bent. Iedereen had hun land kostuum aan. Ik heb geen woordne meer.

 7. Is er al een website bekend waar we deze hele ceremonie kunnen terugkijken?
  UitzendingGemist.nl zend hem alleen voor Nederlandse internet verbindingen uit… 🙁