• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Vurnon Anita in actie voor AjaxCURAÇAO – De Curaçaose voetballer Vurnon Anita zou hebben aangegeven dat hij Ajax wil verlaten. Daarnaast zou Ajax de voetballer hebben verboden om met de Engelse voetbalclub Newcastle te praten. Versgeperst.com sprak met Harry Lulofs, zaakwaarnemer van Anita, en vroeg of de geruchten kloppen.

“Anita heeft nooit gezegd dat hij weg wil bij Ajax”, zegt Lulofs. “Er zijn verschillende clubs geïnteresseerd in de verdediger, maar Newcastle heeft een serieus bod gedaan. Volgens Lulofs wil de Amsterdamse voetbalclub Anita niet laten gaan. “Ze gingen akkoord met het vertrek van Jan Vertonghen, die inmiddels bij Tottenham Hotspur speelt. De club wil Gregory van der Wiel ook laten gaan. Maar Anita niet, hij is een belangrijke speler voor Ajax.”

Verlengen of een transfer
Dat Ajax de Curaçaoënaar heeft verboden om met Newcastle te praten klopt ook niet helemaal. “Clubs praten eerst met elkaar en als ze er uit zijn, komt de speler erbij kijken. Anita heeft een tweejarig contract bij de landskampioen van Nederland en we kijken nu naar de mogelijkheden. Verlengen of een transfer.”

Anita klaar voor Engeland
Eerder
gaf de zaakwaarnemer al aan dat hij denkt dat Anita klaar is voor een stap naar Engeland. “Anita leeft voor zijn sport. Hij is een vechter, beheerst het ‘one-touch-voetbal’ en heeft inzicht. Aan de andere kant is Vurnon nog maar 23. Met Ajax gaat hij ook de Champions League in. Het is geen straf om bij Ajax te blijven”, aldus Lulofs.

www.versgeperst.com