• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Luxemburgse wielrenner Frank Schleck denkt dat hij vergiftigd is. Dat liet de renner van RadioShack-Nissan-Trek weten in een reactie op zijn positieve dopingtest tijdens de Ronde van Frankrijk. Schleck stapte vandaag uit de Tour. In zijn urine zijn sporen gevonden van een diureticum.

De internationale wielrenunie UCI heeft de wielrenner laten weten dat in zijn urine sporen zijn gevonden van een verboden vochtafdrijvend middel. Het diureticum xipamide kan gebruik van spierversterkende hormonen of een bloedtransfusie maskeren.

Vergiftiging
“Ik betwist dat ik een verboden stof heb genomen”, aldus Schleck in een verklaring. “Ik begrijp de uitslag van deze controle dan ook niet en laat een contra-expertise uitvoeren. Als deze de uitslag van de eerste test bevestigt, dien ik een klacht in tegen een voor mij nog onbekend persoon voor vergiftiging.”

Hoogste klassering
De 32-jarige wielrenner eindigde vorig jaar als derde in de Tour, zijn hoogste klassering ooit. In de huidige editie van de Franse wielerronde kon hij geen rol van betekenis spelen. Schleck ging vandaag uit vrije wil naar de politie om uitleg te geven nadat de UCI zijn positieve test had geopenbaard.

Op Curaçao
Schleck was vorig jaar nog op Curaçao waar hij deelnam aan de Curaçao Amstel Race. Na afloop van het wielerevenement gaf Schleck samen met zijn broer Andy Schleck ook een workshop voor jonge wielrenners en mountainbikers op ons eiland.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com