• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De posten van het Rode Kruis die langs de wandelroutes van de Nijmeegse Vierdaagse staan, hebben vandaag ‘behoorlijk veel’ blaren doorgeprikt. De medewerkers op de drie grote rustplaatsen zagen in totaal 387 blaren. Bij de finish werden nog eens tientallen vochtblazen doorgeprikt of afgeplakt.

Het regenachtige weer is daar voor een groot deel debet aan, zei Vierdaagsearts Martin Baardman vanmiddag (Nederlandse tijd). Ondanks alle regenbuien vertoonden toch twee wandelaars uitdrogingsverschijnselen. “Maar die konden na een infuus met vocht weer verder lopen”, aldus de arts. De 96ste editie van het wandelevenement is vandaag van start gegaan en duurt tot en met vrijdag.

Uitvallers
Acht mensen zijn vandaag afgevoerd naar ziekenhuizen. Onder hen een Britse vrouwelijke militair, die op het militaire kampement Kamp Heumensoord een klaplong kreeg. Volgens Baardman zijn er geen patiënten in ernstige toestand. Daarnaast laat de organisatie weten dat voor 317 wandelaars de Vierdaagse vandaag voortijdig is geëindigd. “Zij moesten op de eerste dag van het wandelevenement opgeven.”

Deelnemers
Vanmorgen verschenen 842 mensen, die wel een startbewijs hadden opgehaald, toch niet aan de start. “Hierdoor verwachten we morgen 40.313 lopers.” Dat is vergelijkbaar met vorig jaar, toen het overigens ook een regenachtige Vierdaagse was. Volgens marsleider Johan Willemstein viel het vandaag nog mee met de voorspelde regen. In de Betuwe zagen veel wandelaars donkere regenwolken boven Nijmegen hangen, maar de Waal hield de buien tegen, zodat het later op de dag zelfs zonnig was op het parcours.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com