• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Atleet Churandy Martina slaagde er maand in Europees kampioen te worden, maar dit weekend trok hij helaas aan het kortste eind. Op de Diamond League wedstrijden in Londen werd hij vandaag verslagen door de Fransman Christophe Lemaitre.

De Europees kampioen lag, met lichte rugwind, driekwart van de race aan kop, maar werd in de laatste meters verslagen door Lemaitre, meldt NOS. De winnende tijd van de Fransman, die bij de EK in Helsinki de titel op de 100 meter op zijn naam bracht maar de 200 meter liet schieten, was 19,91. Martina volgde op 0,04 van Lemaitre. Daarmee bleef de sprinter slechts 0,01 boven het Nederlands record dat hij vorige maand in New York liep.

Estafetteploeg
Een uur later maakte Martina alweer z’n opwachting in de estafetteploeg voor de 4 x 100 meter. Samen met Brian Mariano, Giovanni Codrington en Wouter Brus liep de Oranje-formatie in 38,70 naar plaats twee. De Nederlandse estafetteploeg werd twee weken geleden Europees kampioen in Helsinki, in 38,34. Hoewel Oranje niet had voldaan aan de olympische eis, kreeg het kwartet van sportkoepel NOC*NSF toch een startbewijs voor de Olympische Spelen in Londen.

 

4 reacties op “Lemaitre verslaat Martina op 200 meter”

  1. @ Joe di terra. Martina op 200 meter wil zeggen, dat het over atletiek c.q. hardlopen gaat. Een stukje over de little league komt vast nog wel. Laten ze het in Williamsport maar waarmaken.

  2. We zijn toch trots op onze Nederlandse renner. Oranje boven

  3. onze honkbal kinderen .. hiep hiep Kampioen di karibe

  4. wij zijn kampioen ..onze kinderen , wij hebben tallenten op deze eilannd .. dat moeten wij ook durven zeggen .. of niet .