• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Rafael de Windt (zeventien jaar) is tweede geworden onder twintig jaar tijdens de wereldkampioenschappen IFCA Freestyle windsurf in Marseille (Frankrijk). Nick van Ingen uit Nederland werd wereldkampioen onder de twintig jaar. De derde plek was voor Antoine Albert uit Nieuw Caledonië.

Tijdens het vijf dagen durende evenement in Frankrijk liet de wind het afweten. Op de derde dag kon er bij zeer lichte en onregelmatige wind en een klotsende ‘choppy’ zee slechts een eliminatie race worden afgewerkt. Ondanks deze zeer minimale weersomstandigheden en lastige zee was het niveau van deze eliminatie race van hoge kwaliteit. Helaas konden er naast deze ene wedstrijd verder geen andere wedstrijden worden gevaren, waardoor de strijd na één eliminatie race gestreden was.

Winnaar
Tijdens de strijd werden er ook andere freestyle wedstrijden gehouden. Eén van deze wedstrijden was een tow-in Freestyle wedstrijden, waarin de deelnemers worden voortgetrokken door een boot om op snelheid te komen (bij gebrek aan wind). Hierna laten ze los en showen een truc aan de jury. De Windt heeft deze lastige wedstrijd als winnaar afgesloten.

Derde plaats
Vooraf aan de WK freestyle in Marseille heeft De Windt Curaçao vertegenwoordigd tijdens een PR event in Corsica van 14 tot 17 juni. Bij het evenement waren grote namen aanwezig uit de professional freestyle wereld zoals Steven van de Broeckhoven. De Windst sloot het PR Event als derde af, met onder andere een eerste plaats in de ‘best truc’ afdeling.

Terug
Rafael sluit zijn zomer af met een twee weken durende trainingssessie tijdens de PWA wedstrijden in Fuerte Ventura (Canarische eilanden) van 15 juli tot 2 augustus , alvorens hij weer terugkeert naar Curaçao en verder gaat met zijn 6 VWO aan het KAP (voorheen Peter Stuyvesant College).

www.versgeperst.com