• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Alle deelnemers die meedoen aan de Olympische Spelen in Londen verblijven in het olympisch dorp, in het oosten van de Britse hoofdstad. Het olympisch dorp is speciaal gebouwd voor de Spelen. Hieronder een overzicht van de faciliteiten.

 
Het olympisch dorp is gelegen in het Olympic Park. Het park is toegankelijk voor alle vormen van vervoer, maar aanbevolen zijn trein, metro en bus. Het dorp heeft een capaciteit van ongeveer 16.000 mensen. Ze beschikken er over een eetgelegenheid waar 5000 personen tegelijk kunnen eten. Ook kunnen de sporters onder meer gebruik maken van winkels, restaurants, een bank, een schoonheidssalon, een internetlounge en een grote fitnessruimte. Naast deze voorzieningen is er ook een plek gecreëerd waar sporters familie, vrienden en bekenden kunnen ontmoeten, de zogenoemde Internationale Zone.

Lower Lea Valley
Het werk aan het dorp begon in juni 2008. Het onderontwikkelde gebied van Lower Lea Valley veranderde in een wijk bestaande uit elf woonblokken met 2818 appartementen, binnenplaatsen en tuinen. De locatie werd in januari dit jaar overgedragen aan de organisatie van de Olympische Spelen en die had toen de taak om onder meer 16.000 bedden, 11.000 sofa’s, 9000 kasten en 5000 vuilnisbakken te installeren.

East Village
De zomerspelen duren twee weken. Van 27 juli tot en met 12 augustus. Na de spelen zal het olympisch dorp worden omgevormd tot East Village, waarbij ruim 3000 appartementen voor de sporters worden verkocht of verhuurd aan particulieren. De Chobham Academy, die tijdens Spelen het grote fitnesscentrum zal huisvesten, zal worden omgezet in een onderwijscampus voor 1800 kinderen in leeftijd tussen drie en negentien jaar.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com