• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Nederlands elftal heeft door de vroege uitschakeling op het EK een vrije val gemaakt op de wereldranglijst. Oranje verloor 155 punten en zakte van de vierde naar de achtste plaats. Dit blijkt uit de ranking die de wereldbond FIFA vandaag heeft bekendgemaakt.

 
Europees kampioen Spanje verstevigde zijn koppositie, halvefinalist Duitsland steeg van drie naar twee en ruilde van plaats met Uruguay. Finalist Italië stormde de top tien binnen en klom van plaats twaalf naar zes.

Laagste positie
De achtste plaats is de laagste positie van Nederland sinds juni 2008, toen stond Oranje op de tiende plek. Daarna steeg de ploeg van voormalig bondscoach Bert van Marwijk constant hoger en bereikte het hoogtepunt in augustus 2011 met de eerste plaats. Het team raakte veel punten kwijt door de nederlagen op het EK tegen Denemarken, Duitsland en Portugal in de groepsfase.

© ANP, alle rechten voorbehouden

7 reacties op “Oranje daalt op FIFA-wereldranglijst”

 1. Hoeveel staat Curacao?

 2. Ja enorm. you can do better than that 🙂

 3. @ Ami mes, teleurgesteld met mijn positieve benadering ?

 4. Nou als ik zo die lijst bekijk hebben wij ruimte om te stijgen, laten we zeggen van 159 naar laten we zeggen 150 ?

 5. Voordat ik de reacties op dit artikel las wist ik al wat ik moest verwachten: nuancering van het feit dat NL gedaald is van positie en flauwekul om het minder slecht te doen voorkomen.

  Reactie op versgeperst zijn oh zo voorspelbaar: het slechte van Nederland wordt gerelativeerd, en het slechte van Curacao wordt nog slechter voorgesteld. BAH!

 6. Gelukkig hebben we Curacao nog om wat topposities op belangrijke lijsten te scoren.

  Zoals de eerste plaats in de criminaliteitscijfers van Nederland.

  Maar wellicht dat Curacao daar over 149 jaar alsnog haar excuses voor aanbied.

 7. Brazilie staat nog lager 11..