• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse mannen estafetteploeg mag toch naar de Olympische Spelen in Londen. Dat heeft de sportkoepel NOC*NSF vandaag bekendgemaakt. In het kwartet zitten de twee Curaçaose atleten Brian Mariano en Churandy Martina. 

Samen met Giovanni Codrington en Patrick van Luijk veroverde de Curaçaoënaars zondag, bij het EK in Helsinki, de gouden medaille in een nieuw Nederlands record van 38,34 seconden. De vier voldeden niet aan de olympische eis omdat ze niet bij de eerste twaalf landen op de olympische ranking staan.

Olympische Spelen
De estafetteploeg deed met succes een beroep op NOC*NSF om gezien de bijzondere omstandigheden af te wijken van de kwalificatieprocedure. “Op grond van de geweldige prestatie tijdens de EK Atletiek zien wij voor dit team reële podiumkansen voor de Olympische Spelen van London 2012. De Spelen zijn zo dichtbij dat we er vanuit kunnen gaan dat zij de huidige vorm weten vast te houden. Ik heb deze Europees kampioenen op de 4 x 100 meter er dan ook graag bij in Londen”, aldus chef de mission Maurits Hendriks.

Geen nieuwe plannen
Troy Douglas, de coach van de estafetteploeg, reageerde verheugd. “Toch had ik er vanaf het begin alle vertrouwen in dat het goed zou komen. NOC*NSF heeft een juiste beslissing genomen. We hebben op de EK bewezen bij de top te horen. Dan heb je recht op de Olympische Spelen.” Nieuwe plannen hoeft Douglas niet te maken. “Die lagen al klaar. Ik heb de jongens onmiddellijk ingelicht en gezegd wat we gaan doen. Het is nu koffers pakken en op weg naar de trainingsstage. Ons doel in Londen is in eerste instantie de finale halen. En in de finale is alles mogelijk.”

Aan de top
Technisch directeur Peter Verlooy van de Atletiekunie toonde zich eveneens verheugd. “Ik ben blij. Naast de Europese titel was vooral de tijd van 38,34 imponerend. Dit team staat aan de top van de worldranking. De mannen kunnen in Londen meestrijden om een podiumplaats. Bovendien tonen ze aan met deze prestatie vlak voor de Spelen in uitstekende vorm te verkeren.”

© ANP, alle rechten voorbehouden

1 reactie op “Mariano ook naar Olympische Spelen”

  1. Leuk voor de lopers, leuk voor Curacao en leuk voor Nederland.