• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Eigenlijk is er maar één persoon die morgenavond in de EK-finale van de 200 meter Churandy Martina kan afhouden van het goud. En dat is Churandy Martina zelf: “ik ben zelf mijn grootste tegenstander”, sprak de Antilliaan, die vandaag met overmacht de beste tijd op de 200 meter noteerde.

Martina klokte een tijd van 20,63 seconden in de eerste halve finaleen lijkt klaar voor zijn eerste Europese titel. De atleet had meer moeite met de krappe bochten van de atletiekbaan in Helsinki dan met zijn concurrenten. De nationaal recordhouder moest halverwege de race behoorlijk inhouden en met zijn linkerhand corrigeren om te voorkomen dat hij uit zijn baan ‘waaierde’. Dat zou hem diskwalificatie hebben opgeleverd. Hij bleef in zijn baan en won vervolgens met gemak zijn serie. “Ik moet in de finale die bocht goed doorkomen. Als dat lukt, komt het wel goed.”

Ruim vertegenwoordigd
Nederland is sowieso ruim vertegenwoordigd in de finales van de 200 meter op de Europese atletiekkampioenschappen in Helsinki. Liefst vier oranje-atleten – twee mannen en twee vrouwen – kwalificeerden zich vandaag in de Finse hoofdstad voor de eindstrijd. Ook Patrick van Luijk (tweede), Dafne Schippers en Jamila Samuel strijden morgen om de medailles. Van Luijk kwam tot een tijd van 20,68 seconden, bleef in zijn heat de Belg Jonathan Borlée 0,06 seconde voor en noteerde de tweede tijd in de halve finales.

Zelfvertrouwen
De Curaçaönaar kijkt in elk geval met veel zelfvertrouwen naar zijn eerste EK-finale. Hij vond namelijk dat hij ook steeds beter kan omgaan met de krappe bochten in Helsinki. “Het ging in de bocht nu beter dan in de series. Dus moet het in de derde race perfect gaan.”

1 reactie op “Martina vol zelfvertrouwen naar EK-finale”

  1. Martina heeft goud gewonnen! Gefeliciteerd ! Klasse!