CURAÇAO – De Curaçaose atleet Churandy Martina heeft zich vandaag samen met atleet Patrick van Luijk geplaatst voor de finale van de 200 meter bij de EK atletiek. Beide atleten waren in hun halve finale het snelst en kwalificeerden zich daarmee rechtstreeks voor de eindstrijd.

Martina klokte een tijd van 20,63 seconden in de eerste halve finale, terwijl Van Luijk in de derde halve finale 0,05 seconde minder snel was. De finale van de 200 meter staat voor morgenavond gepland.

Krappe bochten
Martina had meer moeite met de krappe bochten van de atletiekbaan in Helsinki dan met zijn concurrenten. De nationaal recordhouder moest halverwege de race behoorlijk inhouden en met zijn linkerhand corrigeren om te voorkomen dat hij uit zijn baan ‘waaierde’. Dat zou hem diskwalificatie hebben opgeleverd. Hij bleef in zijn baan en won vervolgens met gemak zijn serie. Van Luijk bleef in zijn race keurig in zijn baan, maar moest wel dieper gaan dan zijn landgenoot. Van Luijk bleef in zijn heat de Belg Jonathan Borlée 0,06 seconde voor.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com