• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Thakaidzwa Doran, secretaris van FEBEKO, is tijdens een bezoek aan Nederland verblijd met het nieuws dat Curaçao als eerst wordt uitgenodigd voor deelname aan het World Port Tournament 2013 in Rotterdam. Aan de andere kant zal Curaçao volgende maand niet aanwezig zijn bij de Haarlemse Honkbalweek.

Het bestuur van FEBEKO heeft de organisatie van de Haarlemse Honkbalweek laten weten dat zij niet te spreken zijn over de waarop de FEBEKO ‘aan het lijntje is gehouden’. “Uiteindelijk wordt er dan besloten om ons toch maar niet uit te nodigen.”

Uitnodiging
Om een goede verstandhouding te krijgen over mogelijke deelname van de selectie van Curaçao aan het WPT 2013, heeft FEBEKO via secretaris Doran, gesprekken aangeknoopt met Robert Eenhoorn, technisch directeur van de Nederlandse bond. Na verschillende gesprekken de afgelopen weken, heeft FEBEKO een uitnodiging ontvangen van de Nederlandse bond om te komen praten over de ontwikkeling van honkbal in het Koninkrijk en ook over de deelname van Curaçao aan WPT 2013.

Deelname
Tijdens een presentatie van Rotterdam Sport Support, over het onderwerp Olimpiade 2012, werd de deal gesloten dat Curaçao als eerste land zal worden uitgenodigd om deel te nemen aan het WPT 2013. De deelname van Curaçao volgend jaar zal niet alleen zijn voor de honkbalwedstrijden maar ook voor gezamenlijke evemementen met het Nederlandse team in de wijken van Rotterdam om aan jongeren het belang van sporten te laten zien.

4 reacties op “Curaçao uitgenodigd voor World Port Tournament”

  1. @ mafeld. Je staat hier bekend als boberano dus kan ik je niet betichten van humor maar zeker wel van domheid. De KNBSB is 100 jaar geleden opgericht en gaat de geschiedenis van honkbal in Nederland zelfs terug naar het jaar 1904. Het spel en de spelregels zijn door een Nederlander op bezoek in Amerika van daaruit meegenomen. Er is nooit een Curacaoenaar als leraar aan te pas gekomen, als ze toen al van het bestaan van honkbal op de hoogte waren en het verschil tussen een ei en een honkbal onbekend was. Nu mag je ook op domme wijze uitleggen waarvoor Nederland Curacao anders nodig zou hebben.

  2. laat mij niet lachen , die nederlanders hebben geen enkele verstand van honkballen, zij hebben het van ons geleerd en hebben ons altijd nodig.

  3. Om te laten zien hoe ” ARROGANT ” ze ( de z.g. machthebbers) zijn… Volgens HUN hebben ZE de OUDE KOLONIES niet MEER nodig, ze zijn al binnen. Het is NU KOMERSIE en DAAR PASSEN JULLIE ( Vroegere KOLONIES) Niet in!!!! Het IS NU tijd om aan de KASSA te DENKEN ….

  4. Ja je kan maar beter samenwerken met Nederland dan hun als vijand te zien..