• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sportclub SOV Asiento organiseerde afgelopen weekend het volleybaltoernooi voor teams in de klasse A. Het toernooi begon op 9 juni, zaterdag stonden de halve en hele finale op het programma en werd een enorme strijd geleverd voor een plek in de finale.

In totaal deden er zeven damesteams en vijf mannenteams mee aan het toernooi. Het damesteam Shuatanari kwam in een beslissende set terug van een achterstand van 6-10 en wist de wedstrijd van Sithoc te winnen met de stand 13-21, 21–16 en 15–13.

Winnende set
Het damesteam van Hurricane moest eerst even flink zweten voordat zij wonnen van de kampioen van vorig jaar, Watakeli. Na de eerste set vrij makkelijk te hebben gewonnen met 21-13, verloor Hurricane de tweede set met 19-21. In de beslissende set had Watakeli een voorsprong op Hurricane. Toen de stand op 10-5 stond schakelde coach Archie Luis een time-out in en sprak de dames streng toe. Na de woorden van de coach werd de wedstrijd hervat en gaf Hurricane geen enkel punt meer weg aan de dames van Watakeli en won de derde set en daarmee de wedstrijd.

Flinke tegenstand
In de vrouwenfinale gaf het team van Shuatanari het team van Hurricane flinke tegenstand. Het publiek zag twee teams die beiden voor de overwinning gingen. Hurricane won de eerste set met 25-15 maar de tweede set ging met 25-18 naar Shuatanari. In de beslissende derde set won Hurricane met 15-9 en werd de nieuwe kampioen. In de wedstrijd om de derde plaats wist Sithoc met 2-0 te winnen van Watakeli.

Watakeli verslaat
Bij de heren won het team van Watakeli met 2-0 van Xaverianen met de scores: 21-10 en 1-15. In de andere halve finale won Ok/Asiento van de Wishi Tigers met 2-0. In de finale wist Watakeli in twee sets te winnen van OK/Asiento met 25-14 en 5-20. In de tweede set wist Watakeli een 16-19 achterstand om te buigen naar een 25-20 winst.

Winnaars vrouwen
1. Hurricane
2. Shuatanari
3. Sithoc

Winnaars mannen
1. Watakeli
2. OK/Asiento
3. Wishi Tigers

www.versgeperst.com