• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Vurnon Anita in actie voor AjaxCURAÇAO – Frank de Boer, trainer van Ajax wil voetballer Vurnon Anita behouden, ondanks buitenlandse interesse in de speler. “De kans dat hij bij Ajax blijft is heel groot. Hij doet het uitstekend hier.” De Boer wil de selectie nog graag aanvullen met Luciano Narsingh van Heerenveen.

Volgens de coach heeft de aanvaller een goede aanbieding gehad. “Het is aan hem die te accepteren.” Daarnaast voegt De Boer voetballers Davy Klaassen, Joël Veltman, Stefano Denswil en doelman Mickey van der Hart, met ingang van het nieuwe seizoen, definitief toe tot de hoofdselectie van Ajax. Dat heeft de club vandaag, op de dag van de eerste officiële training, laten weten. Verder gaat trainer Frank de Boer uit van het vertrek van Jan Vertonghen naar Tottenham. Hij houdt daarentegen hoop op de komst van Luciano Narsingh van Heerenveen.

Doelstelling
Voorlopig kan de Amsterdamse club nog niet beschikken over Eyong Enoh. Het herstel van zijn knieblessure laat naar verwachting nog enkele weken op zich wachten. Nicolai Boilesen traint nog apart. “We gaan van week tot week bekijken hoe hij ervoor staat”, zei De Boer. Theo Janssen is nog herstellende van een neusoperatie. Over de doelstellingen was De Boer duidelijk. “We willen uiteraard kampioen worden. Bij voorkeur halen we de dubbel. Internationaal gezien is ‘overwinteren’ het eerste uitgangspunt.”

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com