• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Br. Rigobertusschool heeft onlangs van Fundashon Bicentini nieuw sportmateriaal gekregen. “Kinderen die te zwaar zijn door te weinig beweging of dreigen het verkeerde pad op te gaan zijn actuele zaken tegenwoordig”, vertelt Remko Bicentini, oprichter van de stichting.

De stichting heeft omtrent deze twee onderwerpen een plan van aanpak opgesteld dat zich ook richt op sport en verantwoordelijkheden van zowel de kinderen als de ouders. “Tevens is het voor de kinderen een kans om hun talenten te ontwikkelen en misschien zelfs in de toekomst op het hoogste niveau te gaan acteren”, aldus Bicentini.

Stimuleren
“Aan de ene kant wordt gestimuleerd tot sport en gezond leven”, vertelt Bicentini verder. “Aan de andere kant worden kinderen en hun ouders/verzorgers gewezen op hun verantwoording ten opzichte van de maatschappij in een sociale context die voor hen van grote waarde kan zijn.”

Potje voetballen
Naast de donatie werd er ook nog even een potje gevoetbald. Leerlingen van de school speelde een wedstrijdje tegen de leden van Fundashon Bicentini. De leerlingen wisten de wedstrijd te winnen. “De gezondheid en het gedrag van onze kinderen staat voor iedereen centraal maar winnen van de Fundashon Bicentini dat betekent dat de kinderen opnieuw een positieve boost krijgen betreffende hun eigenwaarde”, zegt een juffrouw.

Donatie
Ook de club Red Diamonds op Banda Riba is flink verwend door Fundashon Bicentini. De trainer van de club mocht. De trainer van de 50 ballen, hesjes, pionnen in ontvangst nemen. “Het blijft emotioneel en het raakt mij enorm als je bedenkt wat wij van al deze kinderen leren en meekrijgen”, vertelt één van de vertegenwoordigers van de stichting.

www.versgeperst.com