• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Rugbyers uit verschillende landen gingen afgelopen weekend de strijd met elkaar aan tijdens de derde editie van het internationale Polar sevens rugby toernooi. Volgens de organisatie was de belangrijkste overwinning voor rugby Curaçao dat er 23 dames mee speelde.

Het team Kokada’s won met overmacht drie van de vier wedstrijden in de dames competitie. De gedeelde tweede plaats was voor de teams CDC en Kolibri’s (het wara wara dames team). Dit toernooi stond tevens in het teken van het afscheid van rugbyer Petra Metura die terugkijkt op een succesvolle periode op Curaçao. Metura gaat in Nederland spelen in het dames team van Almere Bulldogs.

Stevige pot
Bij de heren ging het er stevig aan toe tijdens de korte wedstrijden van twee keer zeven minuten werden. Young Boys onder leiding van Hans Hagen en Lawrence van de Hoeven begon zeer sterk maar moest helaas tevreden zijn met een vijfde plaats.

Winnaar
De studenten van CSRC, spelers Daryl wilson, Duane Meturan en Gary Lo Fo Wong en de spelers van thuisclub Wara Wara spelers, Jonathan de Haseth, Sevan Eker, Alex van de Wal en Isaak de Freitas, kwamen sterk naar voren. De Jamaicanen en spelers uit Trinidad konden het tempo niet bijbenen en eindigden op de vierde plaats. Winnaar van het toernooi werd uiteindelijk de Curaçao Presidents die alle wedstrijden wisten te winnen en alleen veel moeite hadden met de Wara Wara Curaçao rugbyclub.

Foto’s: Ruud Meturan

www.versgeperst.com