• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Nederlandse elftal zal vandaag alles op alles moeten zetten om te winnen van Portugal, maar het Oranje ID elftal kon gisteren al een feestje vieren: zij wonnen de finale in het ID voetbal EK in Zweden. Het team versloeg Polen met 2-1. Het ID voetbal EK is voor voetballers met een IQ onder de 75.

Aanvankelijk kwamen de Polen wat sterker uit de startblokken dan Nederland. Al met al liet hollands glorie zich te veel door het matige spel van Polen meeslepen. Hetgeen resulteerde in de 20ste minuut in een achterstand, het werd 1-0. Een voortreffelijk doelpunt voorafgaand door een defensieve fout.

Rust
Na de rust, die door de coaches Bouma en Loots werden benut de motivatie wat op te peppen, begon Nederland meer het spel te bepalen. Polen verdedigde zich en kon slechts met ‘lange halen, vroeg thuis’ zich in de wedstrijd houden. In de 70ste minuut haalde Omar Leona verwoestend uit en bracht de score op 1-1. Dit bleef zo tot einde officiële einde, het resultaat van het weer willen en kunnen geloven in een goed einde.

Verlenging
Na korte rust werd de verlenging aangevangen, 2 keer 15 minuten. Einde eerste verlenging bracht Dino Cornet de, naar nu blijkt, verlossende goal: 1-2. Polen zette nog ’n paar maal aan in de tweede verlenging, en met een laatste 5 minuten (inclusief 2 minuten additionele tijd) was de spanning in het stadion te snijden. De aanwezige EK-ploegen, alsmede de Hollandse fans (deelnemers en coaches van het EK Atletiek), zorgden er voor dat niet alleen de sfeer maar ook de spirit in de ploeg van Nederland bleef.

Feest
Na het laatste fluitsignaal barstte het feestgedruis los. Dr. Smedley reikte eerst aan de verliezend finalist een beker uit en daarna de beker behorende bij de Europese Titel aan de gelukkige spelers van ‘Het Andere Oranje’ , onder toeziend oog van de trotste staff. ’s Avonds werden de bij het kampioenschap horende medailles aan de spelers uitgereikt, tijdens de farewell party.

In het team zitten zes Curaçaoënaars: Joel en Ashley Constancia, Jair Roos, Dino Cornet, Omar Leone en Keverly Albertus

2 reacties op “Oranje ID wint EK in Zweden”

  1. Toch nog een Oranje elftal europees kampioen!
    Gefeliciteerd!

  2. Dit is onze trots.TRotse moeder,zusje broer en overige familileden.Leeuwarden, Amsterdam,Amstelveen,Antillianen positief,luek om dit te lezen.