• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Churandy Martina kijkt uit naar de Olympische Spelen. “Eerst in Londen de finale halen. Dan is alles mogelijk. Usain Bolt loopt al snel, maar ik ben ook snel. Ik ben niet bang voor hem”, zei de sprinter van de Antillen, die kortgeleden in New York het Nederlands record op de 200 meter aanscherpte tot 19,94 seconden.

De atleet van Rotterdam Atletiek was zaterdag de blikvanger op de Nederlandse kampioenschappen atletiek, waar hij zich in de series als snelste in 10,34 plaatste voor de finale.

Concurrent
De 27-jarige Martina krijgt in Londen op het koningsnummer van de atletiek te maken met de Jamaicaanse topfavorieten, onder wie uiteraard drievoudig olympisch kampioen en wereldrecordhouder Bolt. “Ik sta tweede op de internationale ranglijst op de 200 meter, dus ik vind het niet zo gek dat de mensen mij een concurrent van Bolt noemen. Dat is zelfs helemaal niet slecht.”

Ontspannen
De NK in Amsterdam is een mooi meetmoment in aanloop naar het grote evenement in Engeland. “Lekker ontspannen lopen is belangrijk nu, want ik ben hard aan het trainen. Ik heb de afgelopen weken veel in het krachthonk geoefend met de gewichten. Ik moet sterker worden bij de start. Mijn eerste 30 meter moeten sneller, dan komt alles goed.”

© ANP, alle rechten voorbehouden

7 reacties op “Churandy Martina niet bang voor Bolt”

 1. @Nico,

  Dat dachten die Amerikanen ook toen ze bezwaar hadden aangetekend, omdat ze verloren hadden van een klein eilandje…

  Overigens waar geeft Churandy aan dat hij zeker weten gaat winnen van Usain? Negatievelingen zeuren over sport geen kansen bla bla bla.. is er iemand die het ver geschopt heeft, is het ook weer niet goed.

 2. @kasuari, Ik denk dat Bolt denkt.. who the F. is Churandy?

 3. ” Al na de eerste drie meter van de start kijkt Churandy Usain in de rug”

  Dat is niet waar, want Usain staat bekend om zijn relatieve trage start… hij komt later op gang en is dan vaak niet te stoppen.

  Maar waarom de negatieve reacties eigenlijk? Men moet gewoon wat te klagen hebben blijkbaar.

 4. @Chaetodon Capistratus, Voor de huidige regering is churandy een landverrader..

 5. Ik weet het niet hoor, maar zodra ze in Nederland wonen ontbreekt het aan alle vormen van realiteitszin. Het Nederlands elftal was ook voor niemand bang.
  Usain Bolt is een fenomeen en Churandy is heel goed. Al na de eerste drie meter van de start kijkt Churandy Usain in de rug. Zo was het en zo is het.

 6. Laat Bolt nu in z’n geheel niet bang voor Martina zijn.

 7. Dat zou fantastisch zijn voor Curaçao. Naar aanleiding van de successen van Usian Bolt, zond de BBC onlangs een lange documentaire uit over Jamaica en de sportmensen aldaar.
  Ondanks dat Churandy uitkomt voor Nederland blijft hij een rasechte YdK. Duimen allemaal !