• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Engeland en Nederland speelde vandaag de halve finale op het ID voetbal EK in Zweden. De winnaar plaatste zich voor de finale voor aanstaande zondag. Hoewel het Oranje in Oekraïne niet voorspoedig verloopt, heeft het oranje ID voetbalelftal zich wel geplaatst voor de finale op het EK.

Eerder op de dag werd de halve finale tussen Polen en Frankrijk gespeeld. Polen had het makkelijk en won met 5-0 en plaatste zich daarmee ook voor de finale van zondag. Nederland mag het zondag tegen Polen opnemen.

Flow
De drievoudig Europees Kampioen Nederland had, na een moeilijke start van twintig minuten, de flow gevonden en stond voor de rust op voorsprong met 2-0. Na de rust scoorde de Engelsen vanuit een corner de 2-1 en al snel daarna de 2-2. Dit bleef zo tot de 90ste minuut en toen moest er verlengd gaan worden.

Finaleplaats
Na de eerste verlenging van vijftien minuten was de score nog steeds hetzelfde. In de tweede verlenging miste de Engelsen een penalty. De Nederlandse Yassine wist wel te scoren en toen kwam de eindstand op 3-2. Hierdoor was de finaleplaats zeker en spelen zij zondag om 15.00 uur de finale tegen Polen. Op die dag zal het andere Oranje het opnemen tegen Portugal en met heel veel geluk misschien doorgaan naar de volgende ronde van het EK in Oekraïne.

3 reacties op “Oranje ID elftal in de finale”

  1. Vito. Daar ligt het echt niet aan. Ook het EK-elftal van 1988 werd uitgemaakt voor luie rijkaards van de patatgeneratie en bijna ditzelfde elftal werd tweede in Z-Afrika. Over de onverklaarbaarheden in de sport zijn al vele boeken geschreven. De wil is er heus wel, maar als de condities er niet zijn, houdt het op.

  2. Ontzettend leuk dat jullie aandacht besteden aan het ID voetbalelftal dat momenteel in Zweden strijdt om de EK-cup. Het was een spontane actie van mijzelf om jullie te berichten. Ik woonde 7 jaar op Curaçao (1998-2005) en mijn fysiotherapeut -zelf stage gelopen op Curaçao- is de medisch begeleider van dit elftal waaronder 6 Curaçaose jongens. Daarmee is de link gelegd?

  3. Het beste manier voor de Nederlandse elftal om de volgende WK of deEK te winnen is wanneer Van Marwijk zich ontdoe van de rijkhalzen in het Oranje elftal. Die spelers verdienen teveel geld en zijn allemaal aLzo verwent om achter een bal te hollen voor weinig geld. Het zijn gewoon verwende beesten. Ze presteren niks voor te weinig geld. Van Marwijk moet kappen met die spelersarrogantie. Laat Van Marwijk de volgende keer alleen maar jonge en gretige spelers van jong oranje opstellen voor de volgende WK en EK. Zo zien wij op zijn minst wat goede voetbalwedstijden op onze scherm. Ik hou van die Gretige Oranjeleeuwen maar van dit team ben ik totaal teleurgesteld. Het is honderd keer niks.Nederland heeft 20 keer kansen gehad tegen Denemarken. Geen een keer gescoord. Van Marwijk met zijn Van Persie honderd keer niks. Zeven keer mis. Laat ze allemaal oprotten. Laten wij gaan voor jong oranje. Al die jongens die grof geld verdienen in het buitenland gewoon eruit wippen gewoon oprotten. Ik ben de hoop in Oranje helemaal kwijt. Laat Dirk Kuyt en Huntelaar het maar gaan proberen vanaf het eerste minuut. Haal Sneiders, Van Persie, Robben en Van Bommel d’ruit neem risico met andere jonge voetballers. Nu heb je toch niks te verliezen. Veel plezier Bert van Marwijk laat je niet gek maken. Dit is mijn visie voor Oranje.