• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçao Rugby Federation (CRF) organiseert zondag de derde editie van het internationale Polar sevens rugby toernooi. Spelers uit Trinidad & Tobago, Engeland, Nederland, Venezuela, Jamaica, USA, Aruba, en Curaçao zullen het tegen elkaar opnemen.

Tijdens het toernooi zullen sterren van over de hele wereld het Curaçao Presidents team vertegenwoordigen. De spelers voor dit team zijn geselecteerd door Arthur Hogesteger van de CRF en komen uit Curaçao, Engeland, Jamaica, Trinidad, Venezuela en de Verenigde Staten.

Teams
De lokale spelers zullen uitkomen voor het Warawara team die bestaat uit acht spelers uit de nationale selectie. De lokale studenten zullen uitkomen voor Curaçao Students Rugby Club (CSRC). Daarnaast zullen er ook teams uit het buitenland deelnemen aan het toernooi en zal de rugbyclub Rainbow uit Trinidad overkomen om hun titel te verdedigen. “Dat gaat ze niet zomaar lukken”, laat de aanvoerder van Curaçao Presidents, Kenneth Kik, al weten. Naast rugbyers uit het buitenland zijn er ook buitenlandse scheidsrechters die de wedstrijden gaan leiden. George Nicholson uit Barbados en Kirk Booger uit de VS zullen overkomen om een aantal wedstrijden te fluiten tijdens dit internationale toernooi.

Dames
Behalve de senioren poule zijn ook poules voor spelers onder de negentien en een dames poule. Bij de dames is het team van de College of the Dutch Caribbean de favoriet om de titel mee naar huis te nemen, maar ook het internationale team Kokada’s met topspelers Linda Schrader van RC Tilburg en  Daniella alias “the Tank” uit Venezuela, zullen sterk voor de dag willen komen. Tot speelt er ook een team van Nederlandse stagiaires mee.

Toernooi
Het internationale Polar sevens rugby toernooi vindt zondag plaats op het veld van FFK dat achter het SDK stadion ligt. De aanvang van het toernooi is om 09.00 uur en eindigt om 14.00 uur waaran de prijsuitreiking zal plaatsvinden. Toeschouwers kunnen gratis de rugbyers komen aanmoedigen. Meer informatie over het toernooi is telefonisch op te vragen via telefoonnummer 5153375 (kantooruren) of via e-mailadres curaçaorugbyfederation@hotmail.com.

www.versgeperst.com