• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Met een fitte selectie bereidde Bert van Marwijk vandaag het Nederlands elftal voor op de cruciale laatste groepswedstrijd van het EK tegen Portugal. De bondscoach oefende achter gesloten deuren in het Reymanastadion van Krakau. Misschien was het wel de laatste training van Oranje in Polen.

De formatie reist namelijk zaterdag naar Charkov voor het duel tegen Portugal een dag later. Oranje bereikt alleen de laatste acht van de Europese eindronde als het met minimaal twee doelpunten verschil wint. Bovendien moet Duitsland in een rechtstreeks duel Denemarken verslaan. In alle andere scenario’s verlaat de vicewereldkampioen zondag voor het eerst sinds 1980 al direct na de groepsfase een groot toernooi.

Basisformatie
Grote vraag is met welke basisformatie Van Marwijk tegen Portugal wil beginnen. “Ik heb wel dingen geleerd”, zei hij na afloop van de nederlaag tegen de Duitsers. “Zo verdedigden we in de as met te weinig lef en zorgden Arjen Robben en Ibrahim Afellay op de flanken voor te weinig dreiging.”

Uittenue
Tijdens de wedstijd zal het Nederlands elftal voetballen in het uittenue. De spelers van Oranje dragen in het Metaliststadion van Charkov een zwart shirt, zwarte broek en zwarte kousen. Portugal hult zich tijdens het laatste groepsduel met Oranje helemaal in het rood.

© ANP, alle rechten voorbehouden

8 reacties op “Oranje met fitte selectie tegen Portugal”

 1. Van Gaal,Rijkaard en Marco van basten hebben de knuppel in de hoederhok gegooid met vorige oranjes. Doordat ze de problemen binnen het Oranjeteam niet konden oplossen. Jaloesie en belangenverstrengeling was veelste groot binnen het Oranje team. Je zach het duidelijk bij van Bommel en van Persie. Ze waren onzuiver als de pest en van Marwijk heeft ze niet op verwisseld. Als ik van Marwijk was zou ik aftreden als Bondscoach. Met alle respect voor van Marwijk hij heeft zijn best gedaan. Laat de KNVB het oudere lijstje van bondscoach weer gaan passeren en weer nieuwe kansen geven aan coaches uit het verleden. Nog een keer het oude lijstje proberen Rijkaard,Louie van Gaal, Guus Hidding,Marco van Basten zelfs de boer van Ajax etc, etc, etc

 2. Van Marwijk is een zeer conservatieve coach. Waarschijnlijk gaat hij zijn schoonzoon, Mark van Bommel weer opstellen. Van Bommel kan het niet meer aan. Dus het gaat weer niks worden bij PSV volgend seizoen.

  Er is wel hoop voor de PSV fans, want ze hebben weer een van onze jeugdspelers gecontracteerd namelijk centrale verdediger Suentley Alberto.

 3. Als Nederland verloren heeft tegen Duitsland dan geloof nooit maar dan ook nooit dat ze ooit zullen winnen van Portugal. Zolang Van Marwijk blijft vast houden aan van Persie blijft het dezelfde zwakke ongemotiveerde zooitje. Van Marwijk moet niet bang zijn om Dirk Kuyt, Huntelaar, Narcin en Willems op te stellen. Deze jonge spelers zijn jong, gretig en durven wat en kunnen ook wat presteren, voor het Nederlandse team. De rest zijn rijk en arrogant genoeg om wat te presteren. Zwarte sportkleding is de kleur van de dood, droevig,eng. KNVB moet al dat zwarte sportkleding verbranden anders zullen ze ook blijven verliezen. Oranje moet de kleur blijven van de Oranje Leeuw. Punt. Dat is de kleur van geluk.

 4. Zij verdienen het niet meer om door te gaan…

 5. Wees realisties, Be ALIVE,BEKKEN, dit IS TOCH ( BEN NOG NIET ZONDER BIER, nog steed in EEN KATER) TOG NIE NORMAL!!!!!!! IK SCHAAMME …..!!!!!!!

 6. Zowiezo opa van Bommel niet laten spelen. Die kan het nivo niet meer aan.

  Laat Narsing maar spelen.. je moet winnen en je moet forceren dus dan heb je iemand nodig die een speler kan passeren. Hunterlaar diepste spits en Van persie erachter.

 7. Passende kleur, zwart, want we dragen het Nederlands elftal ten grave.

 8. Black Power !!!!!!
  Misschien geeft dit psychologisch een BOOST want deze jochies hebben de capaciteiten maar moeten er ook zelf in geloven EN gaan tot het gaatje !