• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De personeelsvereniging van het Centraal Bureau voor de Statistiek Curaçao (CBS) organiseert op zondag 24 juni voor de negende keer de jaarlijkse CBS loop. Dit wandelevenement probeert een gezonde levensstijl te stimuleren en er worden twee goede doelen mee gesteund.

Ieder jaar steunt CBS twee sociale organisaties met de fondsen die met de loop gegenereerd worden. Dit jaar worden de Curaçao Hartstichting en Fundashon Bos di Hubentut gesteund.

Goede doelen
Het doel van de Curaçao Hartstichting is om hart- en vaatziekten te voorkomen door het geven van voorlichting en instructies aan ondeskundigen en professionals in de gezondheidszorg. Fundashon Bos di Hubentut heeft het project ‘Brigada di Seguridat i Formashon’ opgezet. Dit bestaat uit jongeren tussen de vijftien en 25 jaar die, in nauwe samenwerking met de politie, brandweer en VKC, meehelpen om de veiligheid tijdens evenementen voor kinderen en jongeren te waarborgen. Vooral voor uniformen en training heeft dit project geld nodig.

Tijd en t-shirts
De loop begint 24 juni om 07.00 uur vanuit het Fort Amsterdam wat tevens het eindpunt is. Er is een route van zeven kilometer en één van tien kilometer. Deelname aan het wandelevenement kost 15 gulden, dit is inclusief een t-shirt (die tijdens het evenement moet worden gedragen) en comsumptie. Inschrijven kan telefonisch via telefoonnummer 567-3067, 666-9336 of 696-4415. T-shirts kunnen na inschrijving op 21 en 22 juni bij het CBS (Forti) tussen 14.00 uur en 17.00 uur worden opgehaald.

www.versgeperst.com