• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Fundashon Bicentini is dinsdag aangekomen op ons eiland voor een voetbalclinic. De focus ligt daarbij op kansarme en bijzondere jongeren. “Voetbal vormt de hoofdmoot”, vertelt Remko Bicentini die zes jaar geleden de stichting op poten zette.

 
De stichting zet zich in voor Antilliaanse jongeren en wil uitmonden in een groot einddoel: een vast multifunctionele sportplaza.

Totaalpakket
“Het gaat erom dat de jongeren een hobby hebben en dat ze van de straat zijn”, vertelt Bicentini verder. De stichting richt zich dan ook op het totaalpakket: onderwijs, zorg en buurt. “Bij dit soort projecten is continuïteit essentieel. Ik zeg niet voor niets altijd ‘een stichting doe je niet voor een paar jaar maar voor je hele leven’.”

Voetbalclinic
De clinic is gisteren afgetrapt bij CVV Willemstad. Alle aanwezige kinderen werden beloond met een medaille en kregen een bagage aan oefen- en leerstof voor de komende tijd. Fundashon Bicentini zal gedurende haar verblijf op diverse scholen en in wijken als Banda Riba, Seru, Fuik, clinics organiseren voor de jeugd. Daarnaast worden er door de stichting benefietwedstrijden gespeeld tegen de voetbalclubs SUBT, Vesta, Sitox en Hubentut Fortuna.

Benefietwedstrijd
Vanavond wordt er een benefietwedstrijd gespeeld en zal Fundashon Bicentini het opnemen tegen de voetballers van SUBT. De aanvang van de wedstrijd is 20.30 uur in het SSK stadion in Brievengat.

www.versgeperst.com